Nnywellness.com

Hvordan du gjør en justering på nye biler


Hvordan du gjør en justering på nye biler

Uriktig hjul justering er forårsaket av slitasje styring og fjæring systemer som oppstår ved kjøring på grov eller skadet veier. Dette resulterer i en betydelig tap av dekk liv, på grunn av ulik dekkslitasje. Det kan også føre til dårlig håndtering, poserer en fare. Tre justering vinklene er camber, som er å vippe inn eller ut i referanse til toppen av dekket; tå, måle om dekkene kjører parallelt; og caster, eller kjøretøy tilbøyelighet til drift høyre eller venstre.

Instruksjoner

Mål Camber og tå

• Bruk et nivå som er kortere enn din hjulstørrelsen. Plass nederst nivået mot den ytre kanten av felgen. Uten å miste kontakt med dekk, slå nivået til loddrett. Bruk caliper for å måle avstanden mellom nivået og hjulet. Dette er camber mål i tommer.

• For å måle tå, snudde parkere bilen på en plan overflate med hjulene rett frem. Med kritt, gjøre tilsvarende merker foran hvert dekk i en felles høyde. Måle avstanden mellom to merkene. Rull bilen bakover til merkene er i samme høyde på baksiden av dekk. Måle igjen. Forskjellen mellom målingene er tåen.

• Du kan justere er camber, jack opp bilen. Finn den eksentriske, som er en midtstilt bolt som holder fjæring arm og koblinger til bilen. Løsne mutteren i den ene enden, og vri den eksentriske endre aksen av bolt. Dette endrer er camber. Foreta små justeringer, basert på målinger. Skru til alle skruer og lavere bilen. Rulle bilen tilbake ca fire føtter, så tilbake til utgangsposisjonen. Mål er camber, sammenligne den kjøretøy spesifikasjonene, og gjør eventuelle nødvendige justeringer. Gjenta dette med den andre siden av bilen.

• Jack opp bilen justere tåen. Toe-kontroll koblinger på bakakselen ligner justeringen eksentriske camber justeringen. For forakselen, løsne trekkstang låsemutteren og gjør det for å endre lengden. Husk å dele den totale målingen i to på hver side. Snurp alle nøtter og lavere bilen. Måle tå som før, og foreta de nødvendige endringene. Gjenta på den andre akselen.

• Siden caster gjelder bare til tannstanga og rattakslingen, krever betydelige endringer i caster nye eller endrede suspensjon komponenter.

• Dobbel sjekk alle festene og ta bilen for en prøvekjøring.