Nnywellness.com

Hva forårsaker en Sony Bravia å være lettere på den ene siden av skjermen?


Hva forårsaker en Sony Bravia å være lettere på den ene siden av skjermen?

Sony Bravia LCD flatskjermer er kjent for å ha "tåkete" eller "mura," et fenomen som forårsaker ujevn lysdistribusjon over skjermen. Generelt kalles alle ujevnheter på skjermen ensartethet tåkete, selv om du kan se begreper som "flashlighting" eller "punktbelysning" beskriver hvordan den tåkete. Det er mange årsaker til hvorfor dette skjer, og det er mulig på alle LCD-TV Sony eller andre.

Hva skal se etter

Vise et bilde med en svart eller veldig mørk bakgrunn. Se etter variasjoner i svart nivå over skjermen. Bravia sett og andre LCD-flatskjermer som viser clouding har en "røyk" eller betydelig lettere seksjon på tilfeldige steder. Heldigvis, mesteparten av tiden disse er bare synlig når ser svart bakgrunner, men fans av dype svarte i deres visning vil bli skuffet over mangelen på skjermen ensartethet.

Årsaker

Sony Bravia setter utstillingen clouding to hovedgrunner. Backlight lekkasje, der deler av skjermen er nærmere belysning elementet som andre, er en vanlig årsak. Dette skyldes vanligvis ujevn skjermen eller kabinett spenning, plassere ujevn kraft over skjermen. Andre årsaker er LCD panel defekter, som noen krystall elementer tillater mer lys gjennom enn andre.

Betingelser

For å forstå hvorfor clouding er så utbredt på LCD-TVer, kreves det en oversikt over hvordan LCD-skjermer er bygget. Alle LCD-skjermer har en flerlags sandwich, med bakgrunnsbelysning, laget, diffusjon lag å distribuere lys og skjermen. En variant i dybden mellom hvert kan føre tåkete. Denne varianten oppstår i produksjon eller frakt. I tillegg, vurdere noen produsenter dette normalt, bare erstatte sett i de mest ekstreme forholdene eller når under de fleste forbrukeren press.

Løsninger

Justeringer av å ha sett erstattet eller reparert anbefales. En er å senke bakgrunnsbelysningen på settet. Siden bakgrunnslyset lekkasje er utbredt, og LCD er vanligvis ganske sterkt av design, gir dette ofte liten kompromiss i seeropplevelsen. I tillegg minimerer legger til en annen lyskilden i rommet mens du ser oppfatningen av den tåkete.