Nnywellness.com

Typer bil lyspærer


Typer bil lyspærer

Men sjelden gitt oppmerksomheten fortjent, er bil belysning en type belysning som mange bruker på daglig basis som fokuserer på sikkerhet. Lys er plassert på biler siden 1800-tallet, da biler først gjort sitt preg på verden. Utvikle og forbedre lyspærer for å gjøre dem mer effektive er oppstått i over 100 år, fører til mange forskjellige typer bil lyspærer.

Glødende lys

Når biler ble først utviklet, var det ikke mange valg når det kom til belysning. Bare én type lyspæren var i tilværelsen---hvitglødende pære. Thomas Edison utviklet den første pålitelige modellen av lyspære i 1879. Denne versjonen hadde en glødetråd som kan vare i opptil 1000 timer.

De første glødepærer ble brukt til biler produsert av elektriske kjøretøy selskapet, som var basert i Connecticut. Problemet var at disse pærene ikke var holdbart og vanligvis ville slutte å virke når utsatt for vind, regn eller andre tøffe værforhold. Belysningen ble gjort mer effektiv i årene når Cadillac produsert mer værbestandig belysning. De har også lagt høyt og lavt-bjelke funksjonen er fortsatt vanlig i dag.

Halogen

Halogen lys er en glødende lys; men gir det en metall bakgrunn som dirigerer lyset i angitte retninger, skape en mer effektiv belysning. Introdusert i 1962, er halogen belysning fortsatt i bruk av mange bilprodusenter verden.

HIDs

Høy intensitet utslipp belysning har noen fordeler fremfor sin glødende kolleger. Dette belysning---også kjent som "xenon" belysning---er mye lysere enn halogen lys. Det har også varer lenger, fører til mer sjeldne erstatning. Den første modellen til å bruke HID belysning var 7-serien produseres av BMW i 1991.

Lysdioder

Mer avansert enn sine alternative kolleger, lysdioder--- eller lysemitterende diodene---gir ekstrem lysstyrke og er veldig langvarig. Noen luksusbiler innlemme LED belysning. men siden HID belysning gjør slik en tilstrekkelig jobb, har LED-belysning ikke blitt så populær som mange trodde det ville.