Nnywellness.com

Historie av 1950-tallet biler


Historie av 1950-tallet biler

Rett etter andre VERDENSKRIG produserer de fleste amerikanske bilprodusentene den samme gamle greia de hadde solgt før krigen. I 1947 kom Studebaker ut med den første nye bil designen. Resten av bilindustrien verden vil snart følge, skaper noen av de mest karakteristiske bil designene i historien. Det var virkelig en "gullalder" for bilindustrien.

Økonomisk Boom

I velstående etterkrigsårene amerikanerne hadde penger å bruke og de ville kjøpe noe med den. Som soldatene kom hjem fra krigen og flyttet sine kjærester ut til forstedene, ble bilen en nødvendighet enn luksus. I 1950 var det nesten 40 millioner biler på veien---en 40 prosent økning fra 1941. Tre av fem familier nå eid en bil.

Markedsføring

I 1950, bilforretninger laget et opptog av avsløring de nyeste modellene. Papir dekket windows før det var tid for "store avsløre." De fleste bilprodusentene endret nok en modell fra år til år å skape noe helt annet å bli begeistret. Fordi det var så få mekaniske endringer i de nye modellene i 1955, understreket reklame kosmetiske endringer og pris. Farge og alternativet muligheter overveldet bilkjøpere når de trådte inn utstillingslokale, forårsaker noen forhandlere å klage på at de ikke kunne lager nok biler for å gi alle nøyaktig hva de ønsket rett av mye.

Styling

Amerikanerne ville store biler, som fortsatte å selge godt for de fleste av tiåret. Mange biler i 1950 var dekket i chrome trim. Tre-tone maling jobber ble mer populær. Hale finnene dukket opp i begynnelsen av tiåret, og vokste til outlandish proporsjoner i 1959. Design vokste ut av USAs besettelse med raketter og plass.

Priser

Innen 1953 var hadde bilsalg redusert litt. Ford og Chevrolet startet en pris krig som til slutt kjørte mange mindre bilprodusenter, som Kaiser og Willys, ut av business. Et nytt marked dukket opp for "brukt" biler som mennesker som hadde råd til, handlet i biler regelmessig for de nyeste og beste modellene. I 1957 ble mer enn to tredjedeler av biler kjøpt på kreditt.

Innovasjon

Biler i 1950 inneholdt noen prangende alternativer, inkludert servostyring, automatisk dimming frontlykter, automatiske girkasser, drivstoff injeksjon og trekkes tilbake hardt cabrioleter.

Feil

Størst svikt i bilhistorie var Fords Edsel. Ved slutten av 1950-tallet begrenset en lavkonjunktur salg av rimeligere biler. Til tross for Fords høye forhåpninger, vil ikke Edsel selge godt. Ved slutten av 1950-tallet, hadde Edsel blitt synonymt med feil.