Nnywellness.com

Hvordan du bytter olje på en 98 Chrysler Cirrus


Cirrus var en av tre nesten identiske modeller produsert og solgt av Daimler-Chrysler's Plymouth, Dodge og Chrysler datterselskaper. Opprinnelig introdusert i 1995 som en direkte erstatning for LeBaron mellomstore sedan, Cirrus hadde vist seg som en maskin og vil forbli i Chryslers utvalg 2000. Som med enhver bil, krever Cirrus vanlige oljeskift å sikre at motoren kan fortsatt fungere pålitelig. Flertallet av nødvendig verktøy for jobben finnes i mest grunnleggende mekaniker verktøysett.

Instruksjoner

• Park Cirrus i et godt ventilert område. Start motoren og la den inaktiv i tre minutter å varme oljen forsyning, så stopp motoren og la olje betale for en annen minutt. Åpne Shack og skru lokket olje fra toppen av motoren å ventilere crankcase.

• Heve den Cirrus forhjulene ut av bakken, med et gulv jack. Stedet jack står under ramme skinner bak forhjulene og lavere Cirrus på tribunene.

• Skyv under Cirrus og fjerne det hefte å sikre under panseret til den Cirrus chassis, benytter en trim klipp verktøyet. Plass en avløp panne under bunnpluggen nå synlig olje nederst i motor olje pan. Skru bunnpluggen, bruker en ratchet og en kontakt, så la olje avløp fra motoren. Rengjør bunnpluggen med en fille og tråd det inn i olje pan når oljen flyte har redusert til et lys drypp. Stram settes inn i 29 fotpund, bruker en momentnøkkel.

• Flytte pan avløp på venstre side av motoren, like nedenfor oljefilteret. Løsne oljefilteret, bruker en cap-stil filter fastnøkkel, så la noen olje fanget i filteret renne i avløpet kjelen. Skru ut filteret helt og legg den i pannen avløp. Ren olje filter fjellet med en klut.

• Spre et tynt lag med SAE 5W-30 motor olje rundt det nye oljefilteret tetting O-ring og skru oljefilteret på plass for hånd til pakningen sitter. Stram oljefilter og ekstra halv-sving for hånd. Installere under motor panel og klipp.

• Lavere Cirrus på sin forside hjul. Fylle motoren med 4 quarts motorolje, så skru lokket olje på plass. Start motoren og la olje sirkulere i ett minutt, deretter stanse motoren, venter to minutter, og kontroller oljenivået med måling. Legge mer olje for å heve olje i Full linjen på måling.

Tips og advarsler

  • Olje er giftig og inneholder giftige tungmetaller. Aldri brukt la motorolje i en åpen container, spesielt i et område der barn eller dyr kan komme i kontakt med olje. Alltid overføre olje i lukket beholder, så ta det med til din lokale auto deler butikken for avhending.