Nnywellness.com

302 Ford inntak dreiemoment spesifikasjoner


302 Ford inntak dreiemoment spesifikasjoner

Fords 302 motoren var en svært vanlig V8, tilgjengelig i mange forskjellige Ford biler inkludert F-150 pickup og Mustang muskelbil. På 1980-og 1990-tallet 302 motoren ble ofte referert til som den "fem-punkt-oh" eller 5.0, skjønt dens forbrenningskammeret forskyvning av volumet var faktisk 4,9 liter, ikke 5.0. Uansett hva bilen var en 302, var dreiemoment verdien og prosessen nøyaktig den samme. Angi inntak bolter til riktig dreiemoment og i riktig rekkefølge er viktig å hindre skade eller ytelse motorproblemer.

hvorfor

Alle bolter har en anbefalt dreiemoment klassifiseringer som ignoreres regelmessig hvis hele tatt. Det er imidlertid noen komponenter på motoren som absolutt må være torqued spesifikasjonen av prosessen. Unnlatelse av å følge disse verdiene og prosesser kan føre til skade på motorblokken eller inntak, dårlig kjører på grunn av vakuum lekkasjer, eller skade på interne motoren hvis rusk kan komme inn i motoren.

Verktøy

Verktøyet som brukes for å sikre et riktig dreiemoment brukes kalles en momentnøkkel. Den ligner en lang ratchet, men det har en innstilt knotten på bunnen der ønsket Moment verdien kan angis. På noen nyere modeller, er ønsket Moment angitt digitalt. Dette verktøyet kan ut et hørbart signal når riktig dreiemoment er nådd, vanligvis en klikkelyd støy.

Verdi

Dreiemoment måles i fotpund. På 302 inntaket er siste dreiemoment verdien 25 fotpund. Husk på at dreiemoment sekvensen er like viktig som siste dreiemoment verdien.

Sekvens

Det er en nøyaktig sekvens når torquing 12 inntaket bolter på en 302 Ford motor. Du kan ikke bare gå rett ned linjen og dreiemoment bolter i rekkefølge. Dette fører til en dårlig sel i enden av inntak. Fra passasjer-side bolten lengst frem i denne bukten og arbeide med klokken (med andre ord, tilordne passasjer side foran til bak, så opp førersiden mot fronten), foran passasjeren side bolt hullet er nr 5. Neste er nr. 1. Hele sekvensen er 5-1-9-11-3-7-8-2-10-12-4-6. Nr. 7 er den bakre passasjer-side bolten. No. 8 er bak sjåføren side bolten. Nr. 6 er endelige bolten, foran fører siden bolt. Nå som du har tilordnet det, begynn dreiemoment bolt nr. 1. Deretter bolt nr. 2 og bolt 3, deretter 4, og så videre til slutten på bolt 12. Du må arbeide gjennom sekvensen to ganger; første gang gjennom bolter, dreiemoment dem til 17 fotpund. Andre gang, dreiemoment dem til 25 fotpund.