Nnywellness.com

Hva slags Amp trenger jeg for min DUB200 subwoofere?


Hva slags Amp trenger jeg for min DUB200 subwoofere?

DUB subwoofere er nederst nederst i midten av Audiobahn linjen, et anerkjent navn i bilstereo. Som de fleste subwoofere krever DUB subs en anstendig mengde strøm for kjører til sitt fulle potensial. Velge forsterkeren best egnet for den DUB Audiobahn subwoofere er viktig, som det er med alle høyttalerforsterker/kombinasjoner. Når kjøring subwoofere, en forsterker må levere ren kraft med minimal forvrengning.

DUB Subwoofer strømkravene

Velge en forsterker med 500 watt RMS eller gjennomsnitt, utgangseffekt samsvarer med spesifikasjonene for DUB wooferen perfekt. Som med alle subwoofere, økning i volum plasserer nivå eller reduksjon i frekvensen (eller begge) økt belastning på amp. Derfor må forsterkeren kan nå rundt 800 watt maks, montering spesifikasjonene til wooferen og gir ekstra takhøyde.

Forsterker wattstyrke karakterer

Ikke alle forsterker produsenter er ærlig med sine karakterer. En god generell retningslinje er å matche produsentens veiledende pris med den oppgitte effekten. Dette er kjent som "buck per watt" regelen. Overdrevet effekten pluss en lav pris betyr normalt at amp er langt overvurdert. CEA2006 standard eksisterer for å bekrefte kravene til en bilprodusent lydforsterker. Se etter denne logoen på selskapets nettside eller produkt emballere å bekrefte ærlighet av den amp's rangeringer og måle generelle omdømmet til phono-inngangen på produsent.

Topp vs RMS

RMS står for "rot betyr kvadrat." Egentlig, det refererer til "normal" utgangen forsterkeren eller kontinuerlig effekten produsert. Dette er en viktig vurdering når sammenligne hvilke amp bruke med din DUB subwoofer. RMS bør ideelt sett være omtrent 70% av max vurdering. Flere varians enn dette angir inflasjon av maksimal vurdering. Husk at det er relativt meningsløst å overstige kapasiteten til subwooferen, siden legge mer kraft utover dette punktet bare resultater i å produsere mer varme, ikke lyd.

Hva ikke å gjøre med en forsterker

Økende basskontroll på hovedenheten og bass boost på forsterkeren er en rask måte å ødelegge DUB subwoofer. Disse kontrollene krever ofte en dobling av den amp's utgangseffekt på frekvensen hvor boost oppstår. Avhengig av den generelle volum og gevinst på forsterkeren, kan dette føre forsterkeren går inn beskyttelse, slås. Dette skjer ofte når lyttere er misfornøyd med strøm levering av forsterkeren og ser til disse kontrollene for å kompensere. Dette øker forvrengning, overoppheting talespole på wooferen og forårsaker det å utvide. Til slutt sikringer spolen selv å stemme coil gapet. Dette er den vanligste metoden for blåser en subwoofer driver, og DUB serien har ingen elementer i sin utforming å kompensere for dette.