Nnywellness.com

IOS4 vs Android


IOS4 vs Android

IOS4 er Apples proprietære operativsystem utviklet for bruk i selskapets mobile enheter. Android er en åpen kildekode operativsystem utviklet av Google. Dette betyr at de fleste av Androids koden er tilgjengelig for utviklere ikke ansatt av Google som kan i sin tur gjøre endringer og tilføyelser til systemet. En annen viktig forskjell er i enhetene de to systemene støtte. I 2011 er versjonen av Android i konkurranse med IOS4 Android 2.2, ellers kjent som "Froyo." Hver store mobiltelefon operatør tilbyr flere smartphones og tabletter som støtte Android 2.2. Derimot er de eneste enhetene som bruker IOS4 iPhone og iPad.

Multimedia

IOS4 støtter Apples video chat-funksjon. Android 2.2 krever programvaretillegg for å aktivere videochat. Dette betyr at Android-brukere kan medføre ekstra kostnader hvis de ønsker video chat-programmer i sammenlignes med de tilgjengelige med iPhone. En annen viktig forskjell er at, i motsetning til IOS4, Android 2.2 støtter Flash animasjon. Mens dette tillater brukere å vise Flash-innhold, gjør det også websider som bruker Flash laste saktere. Men ifølge Engadget, når brukere deaktivere Flash på enheter som kjører Android 2.2, Web-sider kan lastes inn raskere i forhold til iPhone kjører IOS4.

Multitasking

Multitasking er en operativsystemets evne til å kjøre flere programmer samtidig. Android har alltid hatt multitasking, er IOS4 Apples første mobile operativsystem å støtte funksjonen. Hvert system håndterer evnen på sin måte. Alt etter PC verden tillater IOS4 brukere å se alle programmene åpen om gangen ved å ganske enkelt dobbeltklikke på Hjem-knappen. Derimot krever Android 2.2 at brukere å navigere gjennom en rekke menyer å se hvilke programmer kjører.

Internett og e-

Android 2.2 kan brukes som en mobil hotspot. Dette betyr at når det oppretter en Internett-tilkobling via Wi-Fi kan det dele tilkoblingen med åtte andre enheter. IOS4 har muligheten til å lage en transportabel hotspot i versjon 3, og kan dele med opptil fem enheter. I e-post innrømmer IOS4 brukernes å konsolidere alle sine e-postkontoer i iPhone e-postprogrammet. Dette betyr at du kan vise alle e-poster fra alle kontoene dine i ett vindu. Android 2.2 støtter ikke denne funksjonen.

Programmer

Som i 2011 støtter IOS4 flere programmer enn Android 2.2. Ifølge Mobile Beat er IOS4 kompatibel med 348,894 programmer. Sammenlign dette til Android 2.2 87,785 apps. Mens Apple har klart kanten i rene tall, vokser Android market raskere enn Apples. Ifølge rapporten App genomet mellom August 2010 og februar 2011 økt Android apps 127 prosent. Sammenlign dette til Apples 44 prosent vekst i samme tidsrom.