Nnywellness.com

Varme faktorer i elektriske motorer


Varme faktorer i elektriske motorer

Elektriske motorer tilbyr mange fordeler i en rekke programmer, er det fortsatt miljømessige og operative faktorer som må overvåkes, inkludert smøring, vibrasjon og varme. Disse faktorene kan reduseres gjennom forsiktig design og vedlikehold tidsplaner, men vil fortsette å påvirke en elektrisk motor og dets levetid.

Design

Utformingen av en elektrisk motor har innvirkning på mengden varme generert, samt motorens toleranse. Temperatur distribusjon i elektriske motoren under drift er en nøkkelfaktor lenge motor liv. Jo mer effektiv design av en elektrisk motor, mindre varme genereres. For eksempel, produserer en tre-fase maskin med en virkningsgrad nær 90 prosent mindre varme enn en enfase maskin. Kvaliteten og kvantiteten av isolasjon påvirker også motorens motstand mot varme.

Installasjon og plassering

En elektrisk motor har drift en effekt på varmeutvikling. Luftstrømmen vil bidra til lavere temperatur, sammen med å installere motoren for å redusere luftstrømmen motstand fra faktorer som overdreven svinger i produksjon rørsystemet.

Operasjonen overbelastning

Elektriske motorer har en bæreevne som kan overstiges under drift. Dette omtales som en tjeneste. Den elektriske motoren hestekrefter multipliseres tjenesten faktoren angir hvor mye den elektriske motoren kan være overbelastet uten overoppheting. Skyve en elektrisk motor utover vurdert tjenesten faktoren vil generere ekstra varme. Overbelastning på en elektrisk motor må ta både spenning og dagens nivåer hensyn. Siden spenningsnivå er sjelden uniform, vil varmen over spenning skade elektriske motoren over tid.

Smøring og kjøling

Mens en elektrisk motor ikke har en intern smøresystem som en forbrenningsmotor peiling og roterende masse elektriske motoren må fortsatt være skikkelig lubricated for å unngå overoppheting og skade. Dette er spesielt viktig i elektriske motorer siden de kan være overbelastet for å generere ekstra strøm.