Nnywellness.com

1994 Chevy Silverado Clutch gaffel og Pivot Ball problemer


Clutch gaffelen er komponenten som kobler clutch's slave sylinder til kast ut peiling på 1994 Chevrolet Silverado. Clutch gaffelen er knyttet til pivot ballen, som lar clutch gaffelen rotere når clutchen er i bruk. Fire forskjellige teknisk service bulletiner (TSB) er sendt fra produsent til Chevy forhandlere om problemer med 1994 Silverado clutch gaffel og pivot ball.

Clutch ikke engasjere

En TSB publisert på 1994 Chevy Silverado bekymringer problemer med clutchen gaffelen ikke engasjere samlingen clutch. Clutch gaffelen roterer på pivot ballen og gjenværende fast på plass, som forårsaker slave sylinderen å forbli engasjert. Dette fører til hub platen overopphetes og sprekk. Ifølge TSB på Edmunds.com klager Silverado eiere over en clutch støy før hub platen mislykkes. Denne støyen tilskrives gnir slave sylinderen mot kast ut lageret.

Rallende støy

En annen TSB rapporter 1994 Chevy Silverado utvikler en rattling støy som kommer fra samlingen clutch under motoren gå på tomgang. Clutch gaffelen er ikke tett på pivot ballen, som forårsaker clutch gaffelen å utvikle overdreven vibrasjon. En clutch gaffel som ikke strammes pivot ballen eller som løsner under normale kjøreforhold, vil etter hvert føre pivot ballen å bære og en clutch støy vil utvikle.

Overføring hopper tannhjul

Produsenten publisert en TSB om et problem med overføring saken hoppe av høygir på 1994 Chevy Silverado. Clutch gaffelen er ikke å plassere nok press på den kaste ut bærer, forårsaker høy området å hoppe ut av utstyr og i en nøytral posisjon. Noen bestemt årsak eller grunn har blitt oppdaget dette clutch gaffel og pivot ballen problemet på Chevy. TSB på Edmunds.com sier at en rekke hub kit må installeres eller en ny hoved-aksel installert feil. Begge disse reparasjonene kan nok presset til å bli plassert på den kaste ut bærer fra clutch gaffelen.

Knirkende støy fra clutchpedalen

Den fjerde TSB rapporterer en knirkende støy som skyldes en slitt pivot ball. TSB sier at støy oppstår når clutchpedalen er engasjert. Når clutchpedalen er engasjert, roterer clutch gaffelen på pivot ballen, engasjerende slave sylinder og kast ut peiling. Slitte pivot ballen forårsaker clutch gaffelen å pip når clutchpedalen trykkes. Samlingen clutch må tas fra hverandre og en ny pivot ballen installert, og clutch gaffelen må kontrolleres for å sikre at ingen skade er gjort til gaffelen der den kobles til pivot ballen.