Nnywellness.com

Sikkerhetsfunksjoner tidlig biler


Sikkerhetsfunksjoner tidlig biler

Automobile sikkerhet hadde stor nytte fra mer enn et århundre teknologiske utvikling. Akkurat som moderne biler ser i motsetning til de tidligste bilene, er de også langt tryggere. Men tidlig biler ble bygd med sikkerhet i tankene, med ulike systemer for å sikre at kjøring forble så trygge som andre former for transport.

Behovet for sikkerhet

Når biler ble introdusert i 1800-tallet, var publikum treg til å stole på dem som et trygt alternativ til vogner, hester eller trikker. I 1899 ble første trafikk død registrert da en fotgjenger i New York ble rammet av en elektrisk taxi. Når biler gikk inn i masse produksjon i 1920, sikkerhet var en felles interesse og biler ble noen ganger markedsført på en måte som trakk oppmerksomhet til legitimasjonen sikkerhet. Av 1910 var trafikken forekommende 25 ganger så ofte som de gjør i dag når justert for antall drivere på veien.

Støtfangere

Mens mye av en tidlig bilens sikkerhetsutstyr var litt mer enn enkle systemer designet for å være mer pålitelig, som lug vanskelige problemer som var usannsynlig å komme unthreaded som en bil kjørte langs, ble annet utstyr mer i tråd med hva vi tenker på som sikkerhetsfunksjoner i dag. Fleksible metall støtfangere var vanlig på tidlig biler, stand til å absorbere støt og beskytte kjøretøyet occupants. Støtfangere også gjort fotgjengere pengeskap idet de ville føle seg mindre kraft ved å bli truffet av en bil.

Dører og Glass

Noen tidlige biler, som Ford Model T, ble solgt uten dører. For enkelte modell år eller mer up-markedet utgaver av bilen ble dører inkludert. I tillegg tilbyr privatliv og et mer profesjonelt utseende, dører var også en viktig sikkerhetsfunksjon, beskytte beboerne fra veien rusk, elementene og skjerming dem ved en side innvirkning krasj. Etter hvert sterkere, forsterket dører ble standard i de fleste biler. Sikkerhetsglass, som er motstandsdyktig mot knuste, ble popularisert i 1910s for militære og andre spesialitet programmer. Det var tilbys på biler begynnelsen på 1920-tallet.

Skjermer

Så mye fare som driverne av tidlig biler har vært i, fotgjengere LED en enda verre. I 1900 oppfunnet John O'Leary en enhet som kalles O'Leary Fender. Det brukes en fleksibel ramma som ville bøye når det kom i kontakt med en fotgjenger. Produktet ble markedsført som noe som ville gjøre visse typer skader en ting fra fortiden, men ineffektiv testing førte O'Leary Fender forsvinner i stedet.

Reparasjon Kits og annet utstyr

1913, ble noen biler solgt med verktøyet kits som inneholder viktig utstyr for å forebygge og reparere skader. 1939 Model T kan bestilles med en pakke som inkluderte en dekk pumpe og jack, samt en hersker som pinne for å måle drivstoff nivå og arbeid hansker. I 1929 patenterte Oscar J. Simler blinklys enheten som inkluderte lys for å indikere venstre svinger, høyresvinger og stoppe. Før lys, ble reflekser ofte brukt å gjøre kjøretøy mer synlig.