Nnywellness.com

Hvordan å opprettholde en takluke


En takluke kan legge til massevis av moro i et kjøretøy, men hvis du ikke kunne opprettholde takluke det kan lett bli et mareritt. Dette gjelder spesielt med en etter markedet takluke, siden den sel og glass ikke montert med fabrikkmaskiner, slik at de er mer utsatt for lekkasjer og sprekker. Enten du har en fabrikk montert takluke eller en du har installert selv, vil du finne det en enkel men nødvendig oppgave å opprettholde din takluke riktig.

Instruksjoner

• Bruk et glass renere som ikke inneholder ammoniakk eller eddik. Ikke bare vil begge disse ingrediensene forårsake striper på glass er utsatt til vær, men ammoniakk er en giftig ingrediens, spesielt i lukket, varm miljøer.

• Tørk gummitetningen som sel din takluke vaskemiddel på en lofri klut. Rengjør hele pakningen med vaskemiddel, inkludert mellom noen rygger eller kaster i gummi.

• Skyll pakningen fullstendig med en lofri klut fuktet i kaldt vann. Alle vaskemiddel igjen på pakningen kan enten direkte skade gummi, eller den kan tiltrekke seg skitt å limrester, som vil føre til slitasje og til slutt lekkasjer.

• Smør pakningen med et silikonbasert smøremiddel. Det er viktig at du bare bruker silikonbasert smøremiddel og styre klar av oljebasert smøremidler. Petroleum-baserte smøremidler vil reagere dårlig med gummi materialet og kan forårsake glasset til pinne, som vil føre til pakningen å rive neste gang du prøver å åpne takluke.

• Fjern alle voks buildup fra metallramme som er rundt toppen av takluke med en gammel tannbørste og mildt vaskemiddel. Dette området er liggende å fange kanten av fille eller bufferen som voks bilen, så det blir ofte en voksaktig oppbygging som kan discolor metallramme. Fjerne denne buildup vil holde bilen ser flott og beskytte metallramme mister sin beskyttende maling som motstår rust.

• Sjekk monteringsutstyr på din manuelt betjent takluke hvis den utsettes. Stramme skruene på hengslene, og se etter rust eller andre skader rundt hengsler eller klipp.

• Rengjør spor av din makt-opererte, skyves. Fjern alle rusk og bygget opp smøremidler som kan ha gjort sin vei inn i spor-området. En gammel tannbørste er perfekt å løsne rusk, og du kan bruke en bomull swab for å tørke området rent. En annen utmerket verktøy for dette er de små støvsugerne det er designet for å rengjøre Datamaskintastaturer. Vær spesielt oppmerksom på avløp hull områder, siden skitt og smuss pleier å samles i disse hullene.

• Smør den indre kanten av skinnene å opprettholde en glatt glir takluke. Lithium fett er vanligvis foreslått av de fleste produsenter.

Tips og advarsler

  • Hvis du fjerner glass fra din takluke å rengjøre den mer grundig, må du bryte glass i en teppe eller sak. Herdet glass kan knuse hvis sprukket eller skjev, så håndtaket takluke glass nøye.