Nnywellness.com

Levetiden på LCD bakgrunnsbelysning


Levetiden på LCD bakgrunnsbelysning

LCD-skjermer eller liquid crystal display, finnes i en rekke applikasjoner. Blant de vanligste er LCD flatskjerm-TV. Bakgrunnsbelysningen er hva lyser selve og gir bildene på skjermen vises. Levetiden til bakgrunnsbelysningen er en viktig faktor når du kjøper en LCD-skjerm.

Betydning

Bakgrunnsbelysningen er lyskilden av en LCD utfoldelse---uten det, bilder på skjermen ikke kan sees. Derfor bestemmer lyskildens levetid faktisk levetiden for hele LCD enheten. Når bakgrunnsbelysningen slutter å fungere, er skjermen ubrukelig.

Tidsramme

Gjennomsnittlig lyskilden i en baklyset vil siste rundt 60.000 timer. Noen skaperne av LCD-skjermer gjør hevder at deres bakgrunnsbelysningen kan vare oppover 80.000 hvis visningen holdes ved romtemperatur og brukes jevnlig.

Basert på 60.000-timers gjennomsnittet, hvis din husoldning klokker 30 timer TV i uken (som fungerer 1 440 timer i året), bakgrunnsbelysningen skal vare rundt 41 år. Basert på dette tallet, kan en gjennomsnittlig husholdning erstatte TV flere ganger over før bakgrunnsbelysningen noensinne brenner ut---hvis, for eksempel de ville oppgradere å en større TV eller kjøpe TV med den nyeste teknologien.

Effekter

Visse faktorer kan påvirke levetiden for en LCD-bakgrunnsbelysning og redusere antall timer bruk før lyskilden brenner ut. En faktor som er varme. Hvis en LCD-skjerm holdes under sterkt lys eller i et rom som er ofte over romtemperatur (77 grader F), kan det redusere levetiden til LCD.

En annen faktor er innstillingene på skjermen. Kontrasten er viktig for bakgrunnsbelysning kvaliteten. Hvis kontrastinnstillingen er for høy, styrker det lyskilden jobbe hardere, som forkorter dets levetid.

Betraktninger

Hvis den passer med lyset fra omgivelsene i rom med LCD-skjermen er vanligvis lavnivå lys, kan dette hjelpe holde bakgrunnsbelysningen i god stand, fordi lavt lysnivå krever lavere kontrastinnstillinger. Mye lys krever innstillingen kontrast å bli presset høyere.

Når du kjøper en LCD-skjerm, anbefaler noen kilder at kjøpet et merkenavn, på grunn av høyere kvalitet lys kilder som brukes i visningen.

En annen viktig faktor er at fleste LCD-skjermer ikke har flyttbare lyskilder, som betyr at de ikke kan erstattes hvis de skades eller brenne ut. Noen skjermer tillater for utskiftbare lyskilder---sjekk LCD utfoldelse emballasje for å se hvis produsenten har designet skjermen med en flyttbar lyskilden.

Misforståelser

Det er en misforståelse at LCD viser aldri Vis alle slitasje over tid. Fordi en lyskilde brukes til å lyse opp skjermen, over tid kan skjermen bli svakere. Denne effekten forsterkes hvis visningen holdes på høy lysstyrke og kontrast, og utseendet til skjermen dimming vises raskere hvis skjermen blir høyt forbruk.

Potensielle

LCD-TVer kan bruke forskjellige lyskilder for deres bakgrunnsbelysningen. Lysstoffrør er funnet i mange modeller, og LED (lys utslipp diode) belysning er funnet i noen slankere LCD viser. OLED belysning, som bruker organisk materiale i lysdioder, er funnet i noen mindre LCD-skjermer.