Nnywellness.com

Hva gjør bilens A/C lukt Bad?


Hva gjør bilens A/C lukt Bad?

Du skru opp bilens air condition på en varm sommerdag, og i stedet for en forfriskende, kjølig bris du blir møtt av en muggen, stygg lukt. Denne lukten kommer fra fuktighet som er involvert i å skape air condition inni bilen. Forstå hvordan din klimaanlegget arbeider kan hjelpe deg med å identifisere årsaken til lukten og bedre å utstyre deg å fjerne lukt fra systemet.

Grunnleggende

Bilen Air-condition systemet fungerer mye som en hjem klimaanlegget og funksjoner seks primære komponenter. Kompressoren fungerer som den/Vekselstrøms strømforsyning, sende kuldemedium damp til kondensatoren, som blir flytende denne damp. Denne flytende kjølemediet flytter til mottaker-tørketrommel, et område som lagrer væsken og fjerner fuktighet. Neste stopp er Termostatiske ekspansjonsventilen, som depressurizes kjølemediet og gjør det på temperaturen.

Fordamperen

Siste stopp på kjølemediets reise er fordamperen, og dette er hvor en lukt i aircondition enheten kommer. Fordamperen tar i kjølemediet og fordamper, opprette en kald luft som er klar til å bli blåst gjennom bilens hytte.

Lukten

Som fordamperen fullfører jobben sin i aircondition prosessen, begynner fuktighet rundt den fordamperen spoler. Denne fuktighet er et fristed for mugg, som andre støvpartikler, bakterier og bakterier. Over tid gjør stanken av disse uønskede sin vei gjennom aircondition vents. Bilpassasjerer er rammet med en lukt som Popular Mechanics sammenlignet med stinkende gym sokker.

Lukt fjerning

Heldigvis finnes det måter å bekjempe denne stygg lukt. Noen nyere modellbiler har et filter som holder muggsoppsporer ut og bidrar til å håndtere lukten hvis de får. For biler uten dette tilbehøret gjør flere selskaper en odor fjerne det kan sprayes i luften innsugsventilene og ventiler. Disse spray bør fjerne lukt fra fordamperen. En annen metode for å redusere Air-condition lukt er å deaktivere a/c du nær din destinasjon og bare kjøre viften. Viften vil tjene som tørker for fuktighet som har bygget opp på fordamperen.