Nnywellness.com

Hvordan å reparere en Altec 420A høyttaler


Altec 420 høyttaleren var en nyskapende biflex høyttaler design som var blant første av Altec-Lansing innovasjoner i lydgjengivelse. 420A var en 15-tommers høyttaler sjåfør basert på en patentert dempet samsvar som kunne skryte ekstreme lavfrekvent respons ned til 25 Hz med høy effektivitet i dagene da forsterker kraften var veldig dyrt. 420A, og senere 420B og 420C, ville til slutt brukes som basselementer i den legendariske stemmen til teater høyttalerne.

Instruksjoner

• Fjerne 420A, 420B eller 420C høyttaler fra høyttaler-boksen. Wooferen skrus til boksen rundt omkretsen av kjeglen. Fjern skruene og ta wooferen ut, koble høyttalerkablene fra kontaktene på wooferens baksiden.

• Måle lengden av tåre med et målebånd eller hersker. Skjær en liten bit av svart papir - å matche fargen på membran - med saks, slik at det blir litt lengre enn tåre.

• Bruke et tynt lag med gummi sement tåre direkte med en liten pensel. Plasser svart papir stykket over sement, og hold den på plass i to minutter. Bruke en annen spinkle belegge gummi sement over gjenværende areal på papiret, og hold den på plass i to minutter.

• Snu wooferen. Bruk en tynn film av gummi sement langs tåre fra denne siden ved hjelp av en liten pensel. Dette vil forsegle lappen på baksiden og forsiden av kjeglen. Tillat fem timer for å fullstendig tørke før testing høyttaler ytelsen.

• Bruk en profesjonell speaker reconing service. Flere nettsteder og høyttaler butikker tilbyr reconing. Reconing vanligvis omfatter inspeksjon av høyttaler rammen, pole stykke, tilbake plate, magnet gap og terminaler; utskifting av alle bevegelige deler, inkludert talespole, spider, kjegle, surround, støvdeksel, pakning og bly ledninger; og ytelsestesting ved ferdigstillelse av reparasjonen.

Tips og advarsler

  • Kanten svingete av talespole er svært spesialisert og i nesten alle tilfeller bør ikke foretas av brukeren.