Nnywellness.com

Er sendinger det samme i en 1988 Celica & en 1988 Corolla?


1980 var en overgangsperiode tid for både Corolla og Celica. Tidligere var bare kommer ut av sin ytelse heydey, toppen som var utvilsomt AE86-Tureno. Celica hadde nylig blitt sin egen modell igjen, atskilt fra Celica Supra, etter Supra delt av sin egen linje. Corolla og Celica ble mer like enn ikke, selv om det var noen fortelle forskjellene.

Automatiske girkasser

I 1988-modellåret var base automatisk i Corolla tre-trinns A131L; Celica kommer ikke med en tre-trinns automatisk på alle. Begge bilene kom imidlertid med femtrinns manualer og firetrinns automatikk. De to firetrinns automatikk var litt annerledes versjoner av A-serien overføring: Corolla brukes i A240L, og Celica brukes enten en standard eller oppgradert elektrisk versjon av A140 automatisk. Elektrisk overføring modeller kan identifiseres av alternativet "ECT-S" på bygge arket, som betyr "elektronisk styrt automatgir." Dette var en stor avtale i 1980.

Manuell girkasse

To biler brukt helt annen manuell girkasse som var like bare i den forbindelse at de alle hadde fem hastigheter. Corolla brukt en C50 eller en C52 fem-trinns manuell, den eneste store forskjellen er at C50 brukes en brattere 3,54-til-1 første gear, sammenlignet den C52 temme 3.16-til-1 første gear. Celica brukt en helt annen S53 manuell girkasse, der den delte med samme år Camry. Celica GT-fire All-Trac brukes det var utvilsomt den mest interessante overføringen av linjen: denne modellen E50F2 innlemmet en tyktflytende-kopling center differensial, sende kraft akter og hjelpe denne all-wheel-drive kompakte holde noen alvorlige trekkraft på sin ytelse legitimasjon.