Nnywellness.com

HDMI og DVI oppløsning


Med teknologi fremme og priser fallende, er sjansene du har nylig vært i markedet, eller minst nysgjerrig, nye fremskritt innen underholdningsteknologi, spesielt i forhold til HD-formater. Det er en masse vilkårene å håndtere i en potensiell kjøper av hjemmemedier, hvorav to vil bli forklart her: HDMI og DVI og deres respektive oppløsninger.

Grunnleggende

HDMI og DVI er begge typer kontakter. De brukes til å overføre informasjon fra en medier stikkontakt som en spillkonsoll, DVD eller Blu-ray-spiller eller med en digital kabelboks, til en ekstern skjerm som en TV. De har blitt standarder med moderne teknologi, raskt erstatte vanlige gul-rød-hvitt sammensatt kablene og selv rød-grønn-blå komponent kabler. De er begge i stand til høy definisjon, som er en av de viktigste grunnene de brukes.

DVI

DVI eller Digital Visual Interface, ble innført i 1999 for bruk med dataskjermer. Den har evnen å bære en ukomprimert digital videosignalet til sine respektive skjerm, som i dag omfatter mange TV samt datamaskin skjermer. Det er i stand til forskjellige visningsmodi og perfekt tilstrekkelig for å vise HD-innhold, som for tiden maxes opp til 1920 av 1080 (1080p)-oppløsning. DVI brukes hovedsakelig for video, og derfor støtter ikke lyd uten bruk av en separat lydkabel.

HDMI

High-Definition Multimedia Interface, eller HDMI er raskt bli den nye standarden i kobler høyoppløselige teknologi til en høykvalitets skjerm. I motsetning til DVI bærer både en video og lyd strømmen. Det er enklere, med all informasjon går gjennom én kabel. Det er litt nyere enn DVI-kontakten, og derfor er også i stand til å overføre innhold med en maksimal oppløsning på 1920 x 1080.

Oppløsning

Som nevnt før, er vedtak av to grensesnitt praktisk talt identiske. Mye av dette har å gjøre med teknologien. De fleste fjernsynsapparater er begrenset til maksimal oppløsning på 1920 x 1080, derfor når kjører media gjennom koblinger. de kan bli sett på ikke høyere oppløsning enn. Derfor forskjellene er ubetydelig, og vedtak er identiske. HDMI ble avledet fra spesifikasjonene for DVI, så dette er bare naturlig.

Bekvemmelighet

HDMI er en langt mer praktisk kontakt enn DVI. DVI kommer i flere forskjellige varianter som kan være forvirrende for noen ukjente med teknologien. Det er også i stand til å bære et lydsignal, og derfor krever et eget sett med kabler hvis du faktisk ønsker å høre noe. HDMI, derimot, har både lyd- og bildesignaler kondenseres til en enkelt kabel, eliminerer behovet for en separat lydkabel.

Fremtiden

DVI er fortsatt brukes for de fleste datamaskinen skjermen hookups, men HDMI er stadig økende standarden for TV hook-ups. Dette skyldes primært til HDMIS bekvemmelighet. Virkeligheten, er imidlertid at hvis du er bare ute etter den beste oppløsningen, du ikke vil finne en klar vinner, her. Så, hvis du har DVI og er fornøyd med det og ikke er opptatt av lyd, så stokk med den, fordi du ikke vil se forskjell med video. Men hvis du leter etter det enkleste, reneste grensesnittet mellom nye Blu-ray spilleren og din HDTV, så HDMI er veien å gå.