Nnywellness.com

Garrett Turbo identifikasjon


Garrett Turbo identifikasjon

Turboladere lage mer kraft ved å øke trykket av luft inn en motor. En turbin og en kompressor på en delt aksel utgjør en turbolader. Kompressoren er drevet av turbinen, bruker motoren egen eksos gasser.

Historie

Sveitsisk ingeniør Alfred Buchi oppfunnet turboladeren og patenterte den i 1905. Turbolading ble først brukt i produksjon av flymotorer, diesel skip og lokomotiver i 1920. General Motors produsert første bilene med turboladede motorer i 1962.

Garrett turboladere

Garrett AiResearch, som produserte turboladere og turboprop motorer, ble grunnlagt av John Clifford Garrett i 1936. I 1962 ble Garrett turbolader første turbo brukes i en produksjonsbil, Oldsmobile Jetfire raketten.

Identifikasjon av Garrett turboladere

Delenummeret til Garrett turbolader består av seks sifre, etterfulgt av en bindestrek og flere sifre. Garrett T serien delenummeret er vanligvis en liten plate festet til turbo eller turbo kroppen. Garrett GT serien delenummeret er vanligvis på kompressoren bolig eller et lite navneskilt krever. Tegnene P/N være foran delenummeret Garrett.