Nnywellness.com

Synsfelt i mikroskop


Synsfelt i mikroskop

Et mikroskop synsfelt er diameteren på sirkelen av lys som vises når du ser gjennom øyet stykker. Størrelsen på denne sirkelen av lys varierer avhengig av forstørrelsen du bruker makt. Det er fire viktigste nivåer av forstørrelse på de fleste laboratorium mikroskop. Derfor er det fire viktigste tilsvarende synsfelt, hver og en knyttet til et bestemt nivå av forstørrelse.

4.5 millimeter

Når et mikroskop forstørrelse settes til 40 X, som lar brukeren se eksemplet på 40 ganger størrelsen på virkeligheten, er synsfelt ca 4,5 millimeter. Dette er en relativt stor synsfelt, og er vanligvis den laveste forstørrelse innstillingen og den brukes til å skanne et lysbilde. Dette bredt synsfelt er svært nyttig når et lysbilde plasseres først på mikroskopet fordi det tillater brukeren å finne ønsket prøven og justere forstørrelsen av mikroskopet tilsvarende for å se bedre som bestemt stykke prøven.

1,8 millimeter

Når et mikroskop forstørrelse settes til 100 X, som lar brukeren se prøven på 100 ganger størrelsen av virkeligheten, er synsfelt ca 1,8 millimeter. Selv om dette høres ut som en svært liten synsfelt, er det helt tilstrekkelig for gjennomsnittlig mikroskop brukeren se mange detaljer av utvalget. Dette synsfelt rekkevidde og forstørrelsesnivået brukes oftest i kjemi og biologi laboratorier.

0,45 millimeter

Når et mikroskop forstørrelse er satt til 400 X, derfor gjør størrelsen på objektet under mikroskopet vises 400 ganger større enn livet, er synsfelt ca 0,45 millimeter. Dette synsfelt er ganske liten, og brukes bare når ekstrem forstørrelse er nødvendig og stor detalj er ønskelig når prøven.

0,18 millimeter

Oljeneddyp lar mikroskop for å få en forstørrelse nivå av 1000 X eller 1000 ganger større enn virkeligheten. Oljeneddyp oppnås ved å plassere en dråpe olje over lysbildet i en utvalg og sette visningskroppen forstørrelsesnivå til 100 X. Oljen øker forstørrelsesnivået av mikroskopet av en strøm av ti ved å opprette en bro mellom av objektglass og glass objektivet. Når denne teknikken brukes, er synsfelt bare ca 0,18 millimeter. Denne ekstremt liten synsfelt de fleste brukerne kan se en del på gitt utvalget samtidig og er bare nyttig når ekstreme detalj kreves eller en svært liten prøve blir sett.