Nnywellness.com

Hva er årsakene til en vibrerende bakenden?


Vibrasjoner i den bakre enden av et kjøretøy kan skyldes en rekke grunner. Bilens vibrerende bakakselen kan være et tegn på forestående store reparasjoner eller bare en indikasjon på at kjøretøyet har en balanse dekk. Årsak og alvorlighetsgraden av bilens vibrasjoner kan også påvirkes av om bilen er en forhjulstrekk, en bak-hjulet stasjonen eller hjulstrekkeren.

Dekk

Enkleste årsaken til bakre ende vibrasjoner i en bil kan ofte bli funnet i en ut av balanse dekk eller bøyd, skadet rim. Problemer med bilens bakre dekk kan produsere en vibrasjon som du reiser nedover veien. Hvis kjøretøyet er bak-hjulet stasjonen i stedet for forhjulsdrevne, du kan også oppleve noen problemer og endringer i måten din kjøretøy håndtak og styrer.

Drivaksler og universalledd

Bak-hjulet og firehjulstrekk biler opplever problemer knyttet til deres drivakslene som forårsaker en vibrasjon gjennom den bakre enden av kjøretøyet. Disse problemene har tendens til være forårsaket av en ute av balanse eller bøyde drivaksel eller en utslitte universalledd. Du kan gå under kjøretøyet å kontrollere drivaksel og universalledd, men med mindre du er kjent med komponentene i bilens drivverk, kan du ikke kunne fortelle en god drivaksel fra en bøyd. Hvis du føler det er et problem med drivaksel eller universalledd, bør du ta bilen til en mekaniker og ha det kontrolleres.

Suspensjon eller hjulet lagrene

Hvis bilens bakre suspensjon eller hjulet lagrene er slitt, kan vibrasjoner som kjøretøyet utvikler være et tegn på at de trenger å bli sjekket eller erstattet. Fjæring og hjulet peiling problemer kan forårsake kjøretøyet synke eller lener til side. Bilen kan også sitte rundt fordi suspensjon ikke vil kunne gi riktig demping fra veien støt og ujevnt terreng.

Løs eksos

Noen ganger kan en løs eller ikke installert eksos forårsake en vibrasjon fra baksiden av kjøretøyet. Eksos skal være sikret tett på bilen å unngå dette problemet.

Bakaksel

Det er mulig for bilens bakakselen for å gå ut helt, spesielt hvis det er en bak-hjulet stasjonen kjøretøy. Hvis din bil eller lastebil har en bakre ende vibrasjon og du kan ikke finne årsaken, må en ødelagt eller frosne komponent i din bakakselen forårsaker vibrasjoner. Hvis du har et problem med din aksel, må du ta bilen til en mekaniker og har tatt fra hverandre til å bestemme hva problemet er. Dette er ikke noe du bør gjøre hjemme, som du ikke kanskje kunne fortelle hvilke deler er skadet eller montere akselen riktig.