Nnywellness.com

Feilsøke mobilenheten


Feilsøke mobilenheten

Hvis du har en mobil enhet som en mobiltelefon, digital media spilleren eller netbook, kan du føle litt tapt når det gjelder feilsøking. Disse enhetene er alle veldig forskjellige, kan det synes vanskelig å vite hvor du skal begynne. Men har mobilenheter alle flere elementer felles som gjør det enkelt å feilsøke vanlige problemer med dem.

Instruksjoner

• Sjekke batteristatusen. Hvis enheten plutselig blir svart eller slutter å fungere, er det en god sjanse batteriet er å klandre. Koble den mobile enheten til sin ladestasjon og vent en stund å se om funksjonaliteten returnerer.

• Utføre en tilbakestilling. Hvis enheten fryser eller fungerer ikke som normalt, kan du prøve å utføre en restarte operasjon. For mobiltelefoner utføres vanligvis tilbakestillingen av fjerner batteriet for et par sekunder og deretter erstatte den. Telefon eller digital musikkspilleren innebærer tilbakestille vanligvis å trykke og holde strømbryteren, men kan du se brukerhåndboken for spesifikke instruksjoner.

• Sjekk alt tilbehør. Hvis du bruker hodetelefoner, ekstern lading enhet eller annen ekstern enhet det kan forårsake enheten funksjonsfeil, spesielt hvis den eksterne enheten ikke er lisensiert for bruk med enheten. Koble fra alle eksterne enheter, tilbakestille enheten, og prøv på nytt.

Tips og advarsler

  • Hvis du fortsatt ikke får den mobile enheten til å fungere, se brukerhåndboken for informasjon som er spesifikk for enheten. Hvis du fortsatt har problemer, kan du ringe produsentens kundestøtte.
  • Ikke forsøk å åpne enheten eller utføre avanserte reparasjoner, som små elektronikk er veldig delikat og du kan forårsake alvorlig skade eller annullere garantien ved å prøve å løse komplekse problemer selv.