Nnywellness.com

Slik tester en Fan Clutch på en Chevrolet


Slik tester en Fan Clutch på en Chevrolet

En fan clutch er samlingen at motoren kjøling fan rides på, og som forteller viften ved å slå av og på. En sentral kjernen, som låser og låser basert på temperatur, kan viften å spinne med motor veivakselen eller friløp på egen hånd. En dårlig fan clutch kan la deg uten en operativ fan, som igjen hindrer riktig mengde luft å krysse din radiator core. Uten nok luft over radiator kjernen overopphetes motoren i løpet av minutter. Hvis du bestemmer din fan clutch er feil, kan du erstatte den umiddelbart.

Instruksjoner

• Oppføre din vernebriller og klatre under bilen med lommelykten. Ser opp på undersiden av viften clutch og kontrollere eventuelle lekkasjer fra clutch selv. Klatre tilbake når du er ferdig.

• Øke panseret, med motoren av og kalde. Nå i og spinne fan blad for hånd. Hvis den fortsetter å snurre fritt for mer enn fem viser ingen tegn til dra, har du en dårlig fan clutch.

• Start motoren og se på viften. Viften skal fortsatt eller knapt roterende inntil motoren varmer opp. Når viften begynner å slå turtall, gå til trinn 4.

• Skyv stykke papp ned i snurrende fan, pass på at du aldri få hånden eller noen del av kroppen eller klær langt nær viftebladene. Det er best å gjøre dette fra fronten av bilen, i stedet for siden, slik at alle deler av papp slått løs ikke vil fly opp på deg.

• Se viften for å se hvordan den reagerer på forstyrrelser fra papp. Hvis viften begynner å avta, eller kommer til å stoppe helt, din fan clutch er dårlig og bør byttes. Hvis ikke, din fan clutch fungerer som du har sett fan sykle på og av under inspeksjonen.

Tips og advarsler

  • Hvis din fan aldri stopper snu, bør du erstatte fan clutch.