Nnywellness.com

Hvordan vet jeg når min Volvo Penta motor ble bygget?


Et datterselskap av Volvo Group, Volvo Penta bygger motorer og strømsystemer for fritidsbåter, arbeidsbåter og andre industrielt utstyr. Ved å nøye undersøke motoren, kan du bestemme omtrentlig tidsperioden det ble bygget i. Rød motorer har dekaler som avslører litt om hvilket år de ble produsert, siden produksjon ganger varierte fra mindre enn ett år til flere år. På den annen side, vise trekull motorer, som gikk ut av produksjon i 2000, produksjonsåret.

Instruksjoner

• Se etter sekvensen av tall og bokstaver på merket for å avgjøre hvilket år motoren ble gjort. Hvis du har en tidlig røde motor (produksjon stoppet på slutten ' 80s), skal rekkefølgen begynne med AQ, angir at dette er en sterndrive motor, BB (innenbords) eller MB (innenbords). Senere nummerserier var basert på forskyvning. Disse motorene gikk ut av produksjon i 1993. Angi motortype eller serienummer til Volvos motor online database å avgjøre årene av produksjon.

• Noter motoren farge. Hvis det er en mørk, trekull farge, så du har en trekull motor, og du skal kunne spore sin produksjonsdato uten mye bråk. Se etter i tallrekken, og noter av med to bokstaver (vanligvis den fjerde eller femte bokstaven i sekvensen) følger du bokstaven som representerer din styresystem: P for servostyring, M for manuell, X er for nøyaktig og jeg er innenbords. Dette settet med bokstaver angir Produksjonsår: MD er fra 1993-1994 av 1997-1998, HU 1994-1995, WT 1998-1999, NC 1995-1996, EF 1999-2000, og LK 1996-1997.

• Avgjøre om du har en gjeldende røde motor (først produsert i 2000). Igjen, gir merket ingen indikasjon på det eksakte året motoren ble bygget, bare at det var etter starten av det nye århundret. Du vil igjen ha å plugge nummeret i nettdatabasen å finne da det ble bygget.