Nnywellness.com

Hvordan vite din katalysator mislyktes


Hvordan vite din katalysator mislyktes

Katalysator er en integrert del av bil systemet: det fjerner giftige utslipp fra motoren eksos. Det er mange indikatorer for potensiell katalysator feil. Et kjøretøy vise symptomene på feilen bør tas til en profesjonell mekaniker for en utslipp test for å fastslå om katalysator mislyktes og reparasjon av motorproblemer som kan ha bidratt til svikt.

Instruksjoner

Finne ut om din katalysator mislyktes

Lukter råtne egg?
Nummer én symptomet mislykkede katalysator er en sulfurous eller "råtne egg" lukt kommer fra eksos. Av alle mulige tegn på katalysator feil er dette den mest åpenbare. Men er det også det siste tegn vises, som det er et resultat av skade konverteringsprogrammet forårsaket av en feil drivstoff blanding.

• Vurdere kjøretøyet. Mangel på kraft da akselererer eller klatre en bakke, og/eller en markant nedgang i drivstoffeffektivitet er begge indikatorer for mulig katalysator feil. Andre indikasjoner katalysator svikt er instrumenter som viser motoren kjører varmt og rattling støy kommer fra kjøretøy understellet når du kjører.

• Bruk bil jack og jack står for å øke bilen til et nivå som du får tilgang og inspisere katalysator. Konverteringsprogrammet er en del av systemet og ser noe som lyddemper, men det er nærmere til motoren.

• Inspisere utsiden av konverteringsprogrammet for synlig skade. Misfarging og/eller fordreining av omformer bolig er indikatorer termisk skade omformer underlaget forårsaket av overoppheting. Termisk er er vanligvis resultatet av en for rik drivstoffblandingen inn konverteringsprogrammet. Denne blandingen så brenner i konverteringsprogrammet og smelter underlaget, forårsaker tilstopping og tilhørende strømproblemer. Termisk sjokk oppstår når konverteringsprogrammet varme kommer i direkte kontakt med is eller kaldt vann, som kan forårsake indre underlaget sprekk, omformer tilstopping, varme oppbygging og tap av kraft.

• Sjekk utsiden av konverteringsprogrammet for andre ikke-varme-relaterte skader forårsaket av treffer veien farer. Hvis det er opplagt store bulker eller dings i omformer bolig, er det sannsynlig underlaget inne er sprukket eller ødelagt. Skade vil resultere i eksos system rygg-trykket og redusert kjøretøyet.

• Avgjøre om det er skade på interiør underlaget ved forsiktig å tappe det med en gummihammer. Hvis underlaget er skadet, vil det være en rattling støy fra i konverteringsprogrammet. Vær svært forsiktig ikke for å trykke for hardt for å unngå å skade underlaget selv.

• Hvis visuell inspeksjon indikerer et problem med katalysator, ta bilen til en profesjonell mekaniker. Hvis feilen er forårsaket av krefter utenfra (termisk sjokk, veien farer) kan mekanikeren bare erstatte konverteringsprogrammet. Men hvis problemet er forårsaket av overoppheting, er det viktig underliggende motor problemet (fouled tennplugger, dårlig eksos ventiler, dårlig oksygen sensor, etc.) rettes for å forhindre katalysator feil fra gjentakende.

Tips og advarsler

  • Vær sikker å bruke jack står for å holde bilen. Får ikke under en bil som støttes av bare en knekt.
  • Vær forsiktig når berøre katalysator. Det kan være ekstremt varme.