Nnywellness.com

Hvordan du justerer en Ford C4 Modulator


Hvordan du justerer en Ford C4 Modulator

Ford C4 tre-trinns automatisk girkasse ble tilgjengelig i alle Ford biler utstyrt med inline-6 sylinder, 289 og 302 kubikk tommer V-8 motorer fra 1964 til 1984. Det har alle aluminium, bell bolig og tailshaft. Skiftende kan justeres via en vakuum modulator montert på siden av overføringen. Det finnes to typer modulatorer: en skrue i modell og en push-i modellen, som holdes på plass av en brakett knyttet til ved overføring.

Instruksjoner

• Finn vakuum modulator på passasjerens side av bilen. Hvis du må heve bilen, bruke jack for å heve foran bilen og støtte det med jack står på hver side av rammen. Vakuum modulator ligger bare over til bakre for overføring pan - det er messing-farget, runde, omtrent to inches i diameter og har en liten gummi slangen knyttet til den.

• Fjern slangen fra modulator.

• Den liten flat-skrutrekkeren inn modulator, på stedet der du fjernet slangen. Engasjere justeringsskruen. Skrur du skruen med urviseren for hardere, senere SKIFT. Vri mot urviserens retning for mykere, tidligere SKIFT. Foreta justeringer vri om gangen, og test kjøre. Juster ikke mer enn fire svingene i begge retninger.

Tips og advarsler

  • Hvis overføring væske lekker ut av vakuum slangen når du fjerner den, erstatte modulator. Klokken justeringen er for mer ytelse orienterte SKIFT. Mot klokken justeringen er for en mer lager SKIFT.
  • Forårsaker overføring til Skift for hardt kan resultere i økt slitasje på hele drivverket, fra overføring til den bakre enden.