Nnywellness.com

Hva er progressiv bildefrekvens?


Hva er progressiv bildefrekvens?

Prinsippene for video har lenge mystified forbrukere. Forstå forskjellen mellom progressiv skanning og interlaced video kan høres som om det krever en grad i astrofysikk, men i virkeligheten ikke er så vanskelig å forstå. Ta informerte beslutninger neste gang du ser til å kjøpe en ny TV eller annet hjemmekino utstyr ved å forstå grunnleggende av progressiv bildefrekvens.

Interlaced Video

Tenk videoen som en rekke nummererte, vannrette linjer, eller piksler. Sammenflettet video innebærer bryte et bilde opp i to sett av bilder---ett bilde består av partalls-linjene, og det er gjort av oddetalls-linjene. Mens videoen vises, vises disse to feltene etter hverandre i en svært rask tempo. Så fort, faktisk, tolker det menneskelige øyet bildene som en. Dette gjør flytte bildet vi ser, når faktisk ser vi bare halvparten av bildet som vises om gangen.

Progressiv Video

Progressive video, i motsetning til sammenflettet, viser video rammer som et hele bildet, viser både like og ulike nummererte linjer samtidig. Denne prosessen resulterer i bedre bildekvalitet. Men kan bare visse viser håndtere progressiv video.

Fordeler

Interlaced video til å innføre video gjenstander mest merkbar når objekter flyttes over rammen. Disse gjenstander vises som linjer, slik at det menneskelige øyet å se glimt av sammenflettet felt. Sammenflettet video er mange ganger forsettlig uskarpt for å kutte ned på disse gjenstander, redusere den generelle bildekvaliteten. Dette fenomenet finnes ikke i progressiv video.

Ulemper

Når videoen sendes via kabler eller trådløst, bruker opp det som kalles båndbredde. Sammenflettet video krever omtrent halvparten så mye båndbredde som progressiv skanning video, fordi det viser halv bilde om gangen. Ulempen, dermed er den progressiv skanningen bruker litt mer båndbredde enn interlaced video. Det er derfor progressiv viser er nødvendig for å vise progressiv video.

Historie

Sammenflettet video ble opprinnelig brukt på grunn av dens mindre Båndbreddekrav. Viser kunne vise progressiv video var dyrt og ikke praktisk for de fleste forbrukere. Etter et skifte til HD-innhold i videoen industrien blitt progressiv video allestedsnærværende.