Nnywellness.com

Strømforbruket til en LCD HDTV vs Standard CRT-skjermer


Strømforbruket til en LCD HDTV vs Standard CRT-skjermer

Flytende - krystallklar utfoldelse (LCD) High Definition TV (HDTV) annonserer en rekke fordeler fremfor andre typer skjermer og TVer, inkludert bredere synsfelt, lysere bilde, mangel på skjermen brannsår-inne og redusert strømforbruk.

Funksjonen

LCD-TVer og skjermer bare bruke baklys for å belyse flytende krystaller som utgjør skjermen. Det er derfor LCD er mye tynnere enn CRT sett som prosjektet et bilde på innsiden av skjermen.

Forskjeller

Tradisjonelle bilderør (CRT) TVer og skjermer bruker mer energi enn en tilsvarende størrelse LCD fordi hele bildet er produsert av sprengning elektroner på kjemiske fosfor. Forskjellen i energiforbruk er anslått til om lag 75 prosent mindre i en LCD.

Betraktninger

LCD energiforbruk er ikke statisk; Den påvirkes av mange faktorer. Større skjermer krever mer strøm lyser og derfor bruke mer energi. Klarere bilder også kreve mer lys, og strømforbruket reduseres ved å redusere lysstyrken til standard. Mange TV har en auto dimmer som reduserer lysstyrken når ingen aktivitet oppdages, som reduserer energiforbruket.