Nnywellness.com

Hva er betydningen av låse bakenden differensial?


Hva er betydningen av låse bakenden differensial?

Dekk og hjuloppheng, og sannsynligvis mer så enn motoren eller drivverket, differensialer definere karakter av en bil. Mens de fleste satt veldig liten tanke til typen differensial de bruker, det er alfa og omega til de som satte trekkraft over alt annet. Full skap er en svært ekstreme eksempel på denne søken etter ultimate strømforsyningen - kanskje litt for ekstrem for de fleste programmer.

Differensial grunnleggende

En differensial er en enhet som gjør at de venstre og høyre drivhjulene slå på ulike hastigheter som du går rundt et hjørne. En standard eller "åpne" diff gjør dette ved å ta strøm fra motoren og spinning en hul, sylindriske sak. I så fall er et sett med pinion tannhjul som ri på skaft poking innover. Inn i endene av sylinderen rote aksel sjakter på tuppen av akselen sjakter er tannhjul som deltar i pinions. Så lenge begge aksel sjakter spinner på samme hastighet, pinion tannhjul forblir fortsatt og rute makt like. Men hvis en aksel spinner raskere enn de andre, pinions spinner rundt en langsommere bevegelse og rute alle makt til raskere bevegelse hjulet.

Clutch-Type begrenset-Slip

Standard clutch-type begrenset slip - "Ønsket" eller "Trac Loc," bruker hvis du er en pensjonist, et sett av clutcher låse aksel sjakter til transportør utstyret. Når pinion girene prøver å rotere for å imøtekomme ulike hjulet hastigheter, roterer en cross-aksling koblet til pinions en trykkplate bak aksel girene. Denne trykkplaten har en bølget "ansikt" som tilsvarer bølgete detents på baksiden av utstyret; når platen roterer, skyve bølge topper den fra aksel utstyret og mot saken. Mellom trykkplaten og tilfelle lå en clutch pakke. Jo hardere skyver trykkplaten tilbake, jo hardere klørne engasjere. Denne ordningen låser effektivt akslene til transportør, slik at så mye som 50 prosent av dreiemoment gå til langsommere bevegelse hjulet.

Full skap og Auto-skap

Noen skap er egentlig bare kraftige variasjoner på clutch-type LSD, som det er mange. Den nevnt ovenfor er en design foretrekkes av Eaton, men andre kan bruke en enkel pinion kryss-aksel for å presse på clutch pakken. En "full-locker" gjør akkurat hva det står: det helt låser akslene sammen uten bestemmelser for glidning. Full skap som Detroit skapet bruk ingen friksjon plater hele. I stedet bruker de en center plate kalt spider forsamlingen i stedet for mutteren; spider platen har tannhjulet på hver side som engasjerer like tenner på skyve "nese biter" som knytter til akslene. Et sett med kilder holder nese bitene låst til edderkoppen til ett hjul begynner å spinne raskere enn den andre. På dette punktet, raskere-spinning nesen stykke ramper opp og unna edderkoppen og skyv inn helt til hjulet hastigheter kamp igjen.

Skapet fordeler og ulemper

En ekte "full-locker" - være automatisk eller driver-engasjert, bruker nesten alltid noe variasjon på spider-og-nese-brikke design. Sant skap akslene helt sammen når de er aktive, som er flott for strømforsyningen. Men ulempen med et skap type er at det fungerer som en lysbryter--det er enten eller. Dette kan være et reelt problem for veien pågående programmer, hvor glatt og progressive er navnet på spillet for å holde en bil på sine kurvekjøring grenser. Skap fungerer veldig bra når begge hjulene snu samme hastighet, men bare når de slå samme hastighet. Resten av tiden oppfører de seg som en åpen differensial. Og du kan ikke la akselen låst på veien, fordi da bilen ville ikke ønsker å slå.

Programmer

Mens de kan være veldig lett, solid og skitt enkel, pleier skap bare ikke å billettpris godt hvor som helst utenfor en dra stripe eller lav hastighet off-road løype. De fungerer fantastisk i disse programmene, men tillater en sjåfør å få hard-core trekkraft når det er nødvendig, og deretter å kjøre bilen hjem etterpå. Men road racing, rally og alt annet som krever bilen for å slå på høy hastighet krever langt mer progressiveness og finesse enn skapet kan gi. Glatt og gjennomsiktig programmet er i navnet på spillet for alt som har å makt gjennom eller ut av en sving. Så: Full-skap for rock stien eller dra stripen, og clutch- eller noen andre-type LSD overalt ellers.