Nnywellness.com

Hvor å prute til en ny bil


Hvor å prute til en ny bil

Du kan lagre hundrevis til tusenvis av dollar av pruting for en ny bil. Prisen på klistremerket etterlater alltid rom for forhandling. Tillegg pruting finnes det andre måter å spare penger på en ny bil. Kjøpe en sort eller hvit fargede kjøretøy, sammenlignet med en metallisk eller andre fargede biler, vil ofte være billigere. Sammenligne forsikring kostnader for ett kjøretøy over en annen kan du spare penger i det lange løp også.

Instruksjoner

• Få forhandler prisinformasjon. Vet fakturaprisen, forhandler-hindring og rabatt beløp. Forhandlere vil markere fakturaprisen med to til tre prosent. Forhandler-hindring er en prosent av produsentens foreslo utsalgspris (MSRP) eller faktura at bilprodusenten betaler dealeren etter bilen er solgt. Når en forhandler hevder han ikke kan gå noen nedre på prisen, vil fange ham på sengen med hvor hindring og rabatt hjelpe i forhandlingene. Besøk prisguide på National bil forhandlere Association (. NADA.com) for informasjon nøyaktig pris og hindring og rabatt fakturabeløp.

• Gjør sammenligning forskning. Forhandle prislappen er mer effektive når du kan vise at en som gjør og modell kommer for mindre andre steder. NADA.com og Kelly Blue Book (. KBB.com) er gode kilder på sanne markedsverdien for en ny bil.

• Gå ut hvis du ikke får selgeren å senke prisen til din smak. Hvis selger innser at du er forberedt på å ta et annet sted, er det svært sannsynlig at han vil være enig til lavere pris.

• Unngå "opp triks." Tips og triks i Confessions av en bilselger, vil selger bump prisen opp. Hvis du sier, du ønsker for å betale $300 per måned, de vil prøve å få deg komfortabel med en litt høyere betaling. Den samme taktikken brukes med pris og forskuddsbetaling totalbeløpene for salg. Hvis du har råd til $300, staten som du trenger en betaling av $200 til $250 per måned.

• Vite finans triks. Ifølge Confessions av en bilselger, når finansiering en bil, prøver giveren å få en $3000 forskuddsbetaling og minst $200 i måneden for hver $ 10 000. Så på $20.000 bil, vil forbrukeren vanligvis legge ned $6000 og betale $400 per måned med en høy rente. Videre spiller giveren telefon koden med finansieringsselskapet, later til å forhandle en avtale for deg. Unngå dette ved å stikke til våpen om hvor mye du er villig til å sette ned, betale per måned og renten du er villig til å akseptere. Du kan også få forhåndsgodkjent banken din før du går til forhandleren.

• Vær tålmodig. Bilforhandlere vil forhandle ned i intervaller, med din utålmodighet mot deg. Hvis den spør prisen er $25.000, og du vil ha den $ 22 500, være forberedt på å forhandle ned i $500 intervaller.

• Unngå alternativer. Ikke la selgeren fottur opp prisen med kosmetiske og elektronisk. Du kan vanligvis kjøpe disse alternativene billigere utenfor forhandleren. For eksempel kan få en CD-veksler fra forhandleren koste deg to til tre ganger så mye fra en vanlig forhandler.

• Har din egen forsikring. Forhandlere får betalt fra forsikringsselskapene å selge politikk uforsikrede kunder. Tidligere en, bør du sammenligne forsikring priser for bilen med flere ulike forsikringsselskaper. Gjør dette før du går til forhandleren. Hvis forsikring sitat tilbys av giveren er tilsvarende eller billigere, godkjenne den. Hvis ikke, få din egen dekning. Mange politikk vil dekke en ny bil kjøpt av forsikringstaker for en bestemt tidsperiode før den faktisk lagt til policyen. Sjekk med ditt forsikringsselskap å se hvis du vil være dekket kjører ut av forhandleren.