Nnywellness.com

Hvorfor en Auto-batteri eksplodere?


Hvorfor en Auto-batteri eksplodere?

Auto batterier er fylt med farlige stoffer som svovelsyre. Ulykke, misbruk og produksjon feil kan alle få auto batteriene til å eksplodere. Batteriene bør derfor alltid behandles med respekt.

Grunnleggende

Mest bilbatterier består av blyplater med en svovelsyre elektrolytt. 12-volts bilbatterier har seks celler og en positiv og negativ terminal.

Celler

Som del av kjemien som gjør batterier fungere, er elektrolytt fortynnet med vann. Under lading, er molekylene delt inn i deres deler, hydrogen og oksygen.

Kjemisk reaksjon

Hydrogen er eksplosiv. Oksygen støtter brenning. Lade opp batteriet for fort forårsaker den avgir gasser som kan eksplodere. Gass-emitting prosessen kalles gassing.

Årsaker

En gnist kan forårsakes av en ødelagt internt batteri tilkobling (dvs. en produksjonsfeil). En gnist kan også skyldes overdreven vibrasjon eller et stort sjokk når for eksempel du slipper batteriet. Gnister føre til eksplosjoner.

Shorting

Et batteri kan også eksplodere hvis når du var jump-starter det, et stykke metall shorts batteriet terminal. Batteri explosion kan føre syre splatter og vil sikkert føre et høyt smell og skadelige røyk.