Nnywellness.com

Hvordan du justerer ventiler på Honda Civic


Hvordan du justerer ventiler på Honda Civic

En ventil justering er en rutinemessig tune-up prosedyre på alle biler, inkludert en Honda Civic. Hvis ventilene er sterkt innstilt, kan få en bil kjøre dårlig og selv gjøre en motor stoppe helt. Og selv om en ventil justering høres skremmende, det er faktisk ikke så vanskelig med riktig verktøy og tilnærming. Ventilen justeringer for ulike modeller er vanligvis merket på en etikett i motoren bukten eller workshop manualen vil føre dem.

Instruksjoner

• Fjern tennpluggen ledningene fra tennpluggene. Fjern ventilen dekselet og øvre timing kjeden dekselet slik at du kan se timing merkene på kamaksel drivhjul.

• Rotere motoren med en 1/2-inch kontakten på sveiv bolten slik at nummer én stempelet er på topp dead center (TDC). Du kan fjerne nummer én tennpluggen om stempelet er på TDC. Sette inn en lang skrutrekker i tennpluggen hullet mens du sakte slår på sveiven. TDC er der skrutrekkeren (og derfor stempelet) er på det høyeste punktet før stempelet begynner å gå ned. På dette punktet, den kamaksel skivene skal peke rett opp og "TDC" merkene justert merkene på hodet. Du kan også skinne en lommelykt i tennpluggen hullet å visuelt bekrefte at stempelet er på toppen av sin reise.

• Sjekk ventil Lagersalg for hver ventil (innsug og eksos) for den nummer én sylinderen. Løsne låsemutteren som holder innstilt på plass, sett en føler av riktig tykkelse mellom ventilen stammen og klaring innstilt og deretter trekk til låsemutteren over føler til du føler det dra litt på føler. Hold innstilt på plass ved å plassere en flat skrutrekker inn i sporet på innstilt mens du trekk til låsemutteren med en skiftenøkkel. Den riktige avstanden vil tillate deg å fjerne føler, men du vil føle motstand som du trekker måleren. Hvis du ikke kan fjerne føler, er innstillingen for stram; Hvis du kan enkelt flytte måleren, er den for løs. Innsug og eksos ventiler forskjellige innstillinger, så ser du i håndboken for de riktige innstillingene.

• Kontrollere ventiler for nummer tre stempelet. Roter Veivaksel mot klokken (til venstre) 180-grader, som er halvparten av en sving. Kamakselen bør slå en fjerdedel av en sving. "Opp" preg på den kamaksel skivene vil peke mot eksos motoren. Sjekk Lagersalg for inntak og eksos ventil på samme måte som ble beskrevet i trinn 3.

• Kontrollere ventiler for nummer fire stempelet. Slå veivakselen mot klokken halv sving. Cam vil slå en kvart-sving. "Opp" preg på den Veivaksel skivene vil nå være peker nedover. Sjekk Lagersalg for inntak og eksos ventil på samme måte som ble beskrevet i trinn 3.

• Kontrollere ventiler for nummer to stempelet. Rotere veivakselen halv igjen mot; kamakselen vil snu en kvart vridning. Merket "UP" vil nå være peker til inntaket av motoren. Sjekk Lagersalg for inntak og eksos ventil på samme måte som ble beskrevet i trinn 3.

• Erstatt timing kjeden dekselet, ventil deksel og tennpluggen ledninger.

Tips og advarsler

  • Når du justerer ventiler, anbefales det at du bytter ventilen dekselet pakningen for å unngå lekkasjer senere.