Nnywellness.com

Forskjellen mellom Plasma, LCD & LED-TVer


Forskjellen mellom Plasma, LCD & LED-TVer

Det var ikke lenge siden at folk hadde å gjøre med svarte og hvite bilder på sine TVer. Disse dager, bildene på flatskjerm-TV er ikke bare fargerike og høy-definisjon, de opererer på ulike typer teknologi, inkludert LCD, LED og plasma-TV. Valgene kan være litt forvirrende for noen i markedet for en TV.

LCD-TV

Ikke bare er LCD TV lys og flat, de produserer svært skarpe og klare bilder.
LCD står for Liquid Crystal Display. Denne typen TV gjør lyset passerer gjennom molekyler av flytende krystaller, også kjent som piksler vri for å forbedre visning-objekter. Disse piksler er opplyst av lysrør for kald katode (CCFL) å produsere bilder. Farge bildepunktene i LCD bruker tre underpiksler grønn, rød og blå farge filtre. Ikke bare er LCD TV lys og flat, de produserer svært skarpe og klare bilder, det er derfor mye brukt i produksjon av andre skjermer, for eksempel for mobiltelefoner og bærbare datamaskiner. En av fordelene med LCD-TV er at de ikke bruker mye strøm. De fleste LCD-TV kan være opplyst av en enkelt fluorescerende tilbake-lys, i motsetning til plasma-TV som krever hver underpiksel å bli opplyst individuelt.

Plasma-TV

Plasma-TVer, eller plasmaskjermer (PDPs), brukes i store TV-skjermer og er også vise flatskjerm-skjermer. Plasma-TVer generere bilder ved hjelp av et lite stykke personlige plasma celler som skaper et bilde når batteristrømmen brukes. Vanligvis LCD-skjermer har en bedre fargen generasjon enn plasma, og de har bredere visningsvinkler. LCDs har ikke slags bildet som oppstår i plasmaTVs. Plasmaskjermer er laget av glass og reflektere mer lys enn LCD-skjermer. Glasset kan forårsake gjenskinn fra reflekterte objekter i visningsområdet.

LED-TV

LED står for light emitting diode. LED-TV er bare en LCD-TV som bruker LED for rygg-belysning, i motsetning til LCD-skjermer som bruker lysrør. Grunnen til dette er å eliminere den svarte flekker opprettet av tilbake-lysrør. LED-TVer er ikke billig fordi de vanligvis koster mer enn gjennomsnittlig plasma eller LCD TV. LED-TVer kan være kanten tent eller dødgang. Kanten opplyst LED forbruke mindre strøm enn enten LED eller plasma-TVer, mens bakgrunnsbelyst LED vil forbruke mer strøm. LED-TV har bedre kontrasten forhold og bildekvalitet som LCD, hvis de er bakgrunnsbelyst og RGB (rød-grønn-blå) LED.