Nnywellness.com

1967 triumf Trophy spesifikasjoner


Introdusert i 1956, var triumf trofeet godt egnet til offroad-bruk. Sykler på den tiden var ikke svært spesialisert slik de er i dag, men trofeet lente seg mot verktøyet og en rekke bruker i forhold til street-sport Bonneville. I 1967, triumf Trophy TR6 hadde utviklet seg fra hva noen kalte en "street scrambler" i retning av Bonneville; Det var street sykkel, ikke multi-purpose opprinnelige trofeet.

Maskinen konfigurasjonen

I hjertet av triumf Trophy var en 649cc tosylindrede fire-takts motor. Det var luftkjølt og hadde en overliggende kamaksler. Som 1967 Bonneville 650 hadde den en bar 71 mm og et slag av 82 mm. Motoren pustet gjennom en enkelt 30mm Amal Carb, i motsetning til den Bonneville twin Amal. Den lavere hode-flyten, i forhold til 1967 Bonneville produsert litt mindre enn den "Bonnie's" 46 hestekrefter, men mer enn tidligere Trophy 42 hestekrefter. Strøm ble levert fra via kjede og en fire-trinns girkasse.

Chassis og bremser

Trophy TR6 ansatt en stål craddle ramme med en stål svingarm og dobbel bakre støt, typisk for perioden. Hjuloppheng foran ble gitt av teleskopisk gaffel patroner, beskyttet med tydelig, gummi gaffel-vakter. Stoppe strømmen kom fra både foran og bak trommelbremser.

Endringer i 1967

I 1967 var trofeet, mens ikke helt gaten utøveren som "Bonnie", med sin eneste forgasser, fikk ytelse gevinster ved økt komprimering fra 8.5:1 til 9:1 som høyere enn på Bonneville. Det har også vedtatt på Bonneville ventil-tog, bruker samme cam profil.

Trophys berømmelse

Triumf trofeet (pre-1967) var profilert i The Great Escape, med Steve McQueen viser av motorsykkelens evner. Den lille skjermen var trofeet blant flere motorsykler ridd av Happy Days' Arthur Fonzarelli, eller "The Fonz". Mens Fonz hadde blitt sett på Harleys og BSA, foretrakk han Triumph's---trofeet, blant dem.