Nnywellness.com

Hvordan gjør en katalysator eksos renere?


Burns Unburned avgasser

Hovedformålet med en bil katalysator er å brenne unburned motoren avgasser avslutter bilens motor. Motoren forbrenning er ikke en eksakt vitenskap; Derfor under motorens drift er det små biter av ubrent drivstoff som bli skjøvet ut bilens motor under eksos slag av en motor syklus. Når dette skjer, renner uforbrente drivstoff ned bilens eksosrør på vei til bilen hale røret, der det vil komme ut i luften utenfor. Katalysator, som ser nesten identisk med en bil lyddemper i form og størrelse, er fylt med små kull-lignende pellets kalt katalysator som blir super-oppvarmet som eksosen flyter pas dem. Disse super-oppvarmet pellets reagere med unburned gassmolekyler i bilens eksos og bare avslag dem, gjøre dem til enkle vann og karbondioksid molekyler.

Gjør blyfri bensin bruk obligatorisk

Biler utstyrt med katalysatorer må drives med blyfri bensin bare. Blyfri bensin, på grunn av dens fravær av bly, er en mye renere og miljøvennlig drivstoff enn blyholdig bensin. Bly er giftig for miljøet og giftig for helse. Katalysator materialet som brukes i katalysatorer, vanligvis består av små platina-belagt trekull pellets, er svært sensitive til bly-basert bensin og raskt ville være ødelagt og gjengitt ineffektivt hvis utsatt for blyholdig gass. Derfor er katalysator utstyrte biler designet for blyfri bensin, bensin som er iboende renere og mindre giftige enn blyholdig bensin. Så ikke bare gjør katalysatorer hjelpe gjøre motoren avgasser renere, de krever automatisk bruk av renere bensin til å begynne med.

Forsinker eksos

Katalysatorer opprette en liten mengde mottrykk i bilens motor. Dette skyldes konstriktiv effektene som katalysator har likeledes motoren avgasser; trekull pellets kombinert med små eksos slangen i katalysator bremser ned hastigheten på hvilke eksos gasser avslutte en motor. På grunn av denne sakker av motoren eksos, har bilens motor litt mer tid til å tilstrekkelig combust, eller brenne, det er luft/drivstoff blanding, en prosess som resulterer i litt renere spennende motoren avgasser.