Nnywellness.com

Hvordan å kalibrere en flatskjerm HDTV


Fjernsyn er vanligvis forhåndsinnstilt i hva kalles showroom innstillinger. Dette er hvor TV er satt til fakkelen modus, der displayet er satt til veldig lyst å se bra i et utstillingslokale etasje. Dette betyr høy energibruk og dårlig fargenøyaktighet. Disse innstillingene er ikke ideelt for hjemmebruk. Det er flere måter å kalibrere TV og løse disse problemene. Den enkleste og mest kost effektive måten er å gjøre det selv. Endre grunnleggende innstillingene i TV-menyen kan du endre lysstyrke, contras-innstillinger og innstillinger for farge og fargetone. Dette betyr at du kan tilpasse bildet for å tilpasse innstillingene. Den beste måten å gjøre dette er å ha en film spiller på TV. Deretter kan du plukke ut visse scener til pause på som er ideelle for å kalibrere TVEN med ditt eget øye.

Instruksjoner

• Hurtig forover gjennom videoopptak og finne en mørk scene. En mørk scene er best å justere lysstyrke (svart nivå.) Bruker din TV-fjernkontroll, justere lysstyrke høyere eller lavere. På dette punktet er målet ditt å få så mange detaljer i de mørke delene av bildet.

• Finne en lys scene. En lys scene med mye hvitt er ideelt for å justere kontrast (hvit nivåer.) Bruke fjernkontrollen, justere kontrasten nivåer opp og ned for å passe dine preferanser. På dette punktet er målet ditt å få så mange detaljer som mulig i hvite bildet. Etter justere kontrast du må ta et skritt tilbake og justere din lysstyrkenivåer.

• Finne et videoklipp med lyse farger. En lys scene med mye farge er best å justere farge og fargetone. Når du justerer, prøv å gjøre fargene ser ekte naturtro. Vær forsiktig med å gjøre skjermen altfor levende. For eksempel vil hudtoner se litt oransje og urealistisk.

Tips og advarsler

  • Kjøpe en kalibrering DVD er et godt alternativ for noen. Disse DVDer har scener og bilder som er ideelt å bruke kalibrering av TV-apparatet. Disse DVDene ville fremdeles forlange du å gå gjennom TV-menyen og endre bildeinnstillingene ovenfor.
  • Du kan sannsynligvis finne en kalibrering plate allerede i din egen DVD-samlingen. THX er et avansert video- og lydkvalitet forsikring. Formålet med selskapet er å sørge for at den opprinnelige video og hørlig kvaliteten av filmskapere kan gjenopprettes i kinoer og selv hjemmekino. På mange THX DVDer finner du noe i menyen tittelen THX Optimizer. THX optimizer viser en rekke forskjellige bilder og gir deg instruksjoner for å endre du forskjellige TV bildeinnstillinger. Disse inkluderer kontrast, lysstyrke, farge og fargetone og størrelsesforhold. Bare sørg for å følge instruksjonene som er gitt til deg gjennom hele prosessen.
  • Andre kalibrering plater kan kjøpes for så lite som $15.
  • De beste resultatene må en profesjonell kalibrering. Dette kan koste flere hundre dollar og teknikere vanligvis betalt mer for alle innspill de kalibrere. I motsetning til de nevnte alternativene endre teknikere i tjenesten menyene TV-apparatet som ikke er lett tilgjengelige for forbrukere. Det er ikke anbefalt for ikke-profesjonelle å tinker med disse service menyene fordi du kan gjøre alvorlig og permanent skade på TVEN.