Nnywellness.com

Hvordan holde et privattelefonnummer


Hvordan holde et privattelefonnummer

Telefon Nummerportering innrømmer forbrukeren å overføre tjenesten fra en kommunikasjon selskapet til et annet uten å endre deres telefonnumre. Mobiltelefon brukere har blitt gjør denne for år når de endre bærere. Hjemmetelefon brukerne bytte til en konkurrerende fasttelefon bærer bruker den samme teknologien. Om du har besluttet å endre firmaet fasttelefon eller gå helt trådløs, er her hvordan å gjøre en jevn og vellykket bryter og holde telefonnummeret ditt hjem.

Instruksjoner

Hvordan holde et privattelefonnummer

• Kjøpe en ny operatør - enten trådløst eller fastlinje- og gjøre avgjørelsen basert på dekningsplanen alternativer og service. Velg en ny leverandør ved å balansere behovene til familie eller forretninger med budsjettet, ikke på "bjeller og fløyter" funksjonene i en ny telefon.

• Kaller den nye operatøren og kontroller at nummeret ditt hjem er bærbar.

• Bestille bryteren med den nye operatøren du har valgt. Nye selskapet vil håndtere detaljer om overføringen. Overgangen fra en hjemme telefonselskap til en annen bør ta et par timer. En fasttelefon til trådløsbryteren kan ta et par dager.

• Hold din eksisterende operatør så det er ingen pause i tjenesten. Du kan fortsette å bruke gamle telefontjenesten til bryteren er ferdig.

Tips og advarsler

  • Mobiltelefon selskaper krever vanligvis kjøp av en ny mobiltelefon, om du bytter fra en fasttelefon eller en konkurrerende mobiltelefon plan. Hvis du bare bytter fra en fasttelefon transportør til en annen, kan du beholde din hjem telefoner. Du må avbryte tariff med en egen operatør. Nye selskapet bør ha langdistanse priser innebygd i sine planer. Du er fortsatt ansvarlig for utestående regninger med tidligere hjem telefonselskapet.
  • Emergency operatører kan ikke kunne fastslå din posisjon under bryteren. Fortell 911 sentralen hvor du er på toppen av samtalen. Noen landlige fasttelefon operatører er unntatt fra bytte regulering. Hvis du er en av sine kunder, vil du ikke kunne overføre ditt telefonnummer. Kontakt din stat utilities commission for mer informasjon. Hvis du har en klage på overføringen, ringe Federal Communications Commission på 1-888-CALL-FCC (1-888-225-5322); TTY: 1-888-835-5322.