Nnywellness.com

Hvordan koble opp to 4-Ohm høyttalere på samme kanal av en forsterker


Hvordan koble opp to 4-Ohm høyttalere på samme kanal av en forsterker

Når du kobler flere høyttalere til én kanal, finnes det to konfigurasjoner mulig. Høyttalerne kan kjøres i serien, øke den samlede impedansen, eller de kan kjøre parallelt, senke impedansen. Ved to 4-ohm høyttalere, vil serien ledninger resultere i 8 ohms samlet, mens parallelle ledninger vil kutte totalt impedansen til 2 ohm. Stilen på ledninger vil avhenge av din forsterker kanalens impedans og behov.

Instruksjoner

Koble høyttalerne i serien

• Kjøre høyttalerledningen fra positiv utdataene forsterker kanalen til positiv terminalen en av høyttalerne. Lodding ledningen på stedet om nødvendig.

• Koble et stykke høyttalerledningen mellom den negative terminalen på den første høyttaleren til positiv terminalen til den andre høyttaleren. Igjen lodding ledningen på stedet om nødvendig.

• Koble den negative terminalen på den andre høyttaleren til negativ produksjon terminalen av forsterker kanalen med høyttalerledningen. Høyttalerne er nå kablet som pair 8 Ohms høyttalere.

Koble høyttalerne parallelt

• Koble til positiv produksjon av forsterker kanalen til positiv terminalen til den første høyttaleren med høyttalerledningen og loddetinn ledningen på stedet om nødvendig.

• Kjør en høyttalerledningen fra negativ produksjon av kanalen til den negative terminalen på den første høyttaleren.

• Kjøre et stykke høyttalerledningen fra positiv terminalen til den første høyttaleren til positiv terminalen til den andre høyttaleren. Gjør det samme for den negative terminalen, og loddetinn alle tilkoblinger på stedet om nødvendig. Høyttalerne er nå parallell-kablet og har en impedans på 2 ohm.

Tips og advarsler

  • I de fleste tilfeller vil du bruke serien ledninger for en to-høyttaler programmet bruker 4-ohm høyttalere, som mange power forsterkere ikke vil ha en impedans lavt nok for parallell-kablet høyttalere.
  • Aldri kjørt en høyere output impedans fra forsterkeren enn hva høyttalerne er dugelig av handling, da dette vil resultere i skade på høyttalerne og/eller din forsterker.