Nnywellness.com

Hvordan du arbeider med Spot glass sammensatte for Auto karosseri


Hvordan du arbeider med Spot glass sammensatte for Auto karosseri

Spot glass sammensatte er en viktig del av kroppen arbeidsprosessen hvis du ønsker ny maling ligge flatt og være feilfri.Denne prosessen er for å fylle pin hull, riper og liten dings. Bruker dette produktet riktig vil bidra til å sikre at glatt glass som avslutning!

Instruksjoner

• Bruk 120 grus sandpapir pakket over sliping blokk og sand over området arbeidet på. Sand minst 1 eller 2 inches rundt skaden. Dette trinnet er ment å fjerne det ytterste lag av maling, med målet ditt er å komme under eller nivå med det skadede området, etterlot ingen ujevnheter rundt skaden. Hvis du har en hard tid å komme under overflaten med det 120 grus du kan bruke noen 60 korn papir, men jeg ville foreslå å gjøre en liten del for hånd bare, siden denne tyngre grus kan ta deg ned til Bart metall ganske raskt. Bruk din papir ansiktsmaske mens sliping. Tørke støv av din ren tørr klut.

• Hvis du arbeider i et bestemt område og ønsker ikke noen spray primer tåke til andre områder av bilen, bånd av området og plassere noen brunt papir under kantene til å dekke områdene du vil beskytte.Spray 2 til 3 lett strøk av primer over arbeidsområdet. Ønsker ikke å spray opp til tape linjen skjønt, siden dette vil forlate en oppbygging av primer må du sand flatt når du fjerne tapen.

• Etter at primeren er tørr, er du klar til å bruke Spot Putty glasur.Før du åpner røret skal du kna den ved å klemme røret rundt fra alle kanter. Klem den vannaktig delen som vanligvis kommer ut først på old rag.Nå presse en liten mengde sammensatte på kanten av ren sparkel og bruke det over pin hole, grunnen eller ding. Denne forbindelsen er ment å brukes i lag hvis du bygger opp mer enn ca 1/16 tommers, og er ikke ment for dypere knivrisp, riper eller bulker.Hensikten er å fylle ut den skadede delen, forlater minimal ujevnheter eller høy kapasitet i glasur som du fjær ut glasur rundt reparasjon området.Glasur vil begynne å tørke raskt og du har ikke mer enn 1 minutt eller så for å arbeide med den når den brukes. Det vil begynne å kake opp og du vil måtte vente til det tørker, sand området glatt og starte på nytt igjen med primer og nye glasur. Tørk alltid overflaten av sparkel rent med skitne rag før mer glasur.

• Når glasur tørker - hvor som helst fra 30 minutter til 2 timer, avhengig av temperatur og fuktighet nivået - sand sammensatte nivået på 220 sandkorn eller 320 grus sandpapir. Den tyngre 220 sandkorn er best å sand høy kapasitet eller kantene av glasur ned 320 grus er best for jevne det ut flush til resten av bilen. Bruk en lys hånd her og sliping blokk til sand jevnt mot overflaten. Kjør fingrene over arbeidet nå og da å sjekk for glatthet rundt kantene.

• Tid nå å re spray over innglassede området med primer, som også bidrar til å fylle i veldig små hull og vil også tillate deg å se klarere hvis du fylte ut den skadede delen helt og hvis arbeidet ditt er glatt. Hvis du ikke er fornøyd eller bygger opp et område som en ding, gjenta prosessen igjen med mer glasur, sliping og grunning til området er glatt. Noen områder kan kreve noen programmer å gjøre perfekt.

• Det siste du vil være et siste strøk eller to av primer. Dette området skal nå være klar for en fin finish sliping og ny maling.

Tips og advarsler

  • En god måte å kontrollere etter primer utlignet er å se med ulike typer lys. Sollys, lysstoffrør, halogen og standard lyspærer. Ikke alle feil vises med én type belysning. Også bruke fingrene etter glatthet.
  • Alltid fungere i et ventilert område når sprøyting primer.
  • Hvis du brukte maskering/malere tape bør du la det på natten siden det kan legge igjen rester eller muligens skallet løs lakk.