Nnywellness.com

Hvor ofte bør du erstatte servostyring væske?


Servostyring væske er hydraulisk væske som renner gjennom bilens servostyringen og gir om overføring av energi fra en hydraulisk sylinder til en annen. Dermed kan bilen å anvende hydraulisk å gjøre bilen lettere å styre. Selv om moderne servostyring væske kan vare livet av et kjøretøy, bør væsken skiftes når det blir forurenset.

Forverring

Alle komponentene i en servostyringen vil forringes over tid, om bare litt. Som metal ruster og o-ringer fornedre, slipper de små partikler av urenheter i servostyring væske. Som disse urenheter bygge opp, kan de begynne å tette servostyringspumpe og fremskynde korrosjon av komponentene i systemet. Ideelt sett bør servostyring væske erstattes før dette kan skje.

Visuell inspeksjon

Den beste testen av hvorvidt servostyring væske behov endring er en visuell inspeksjon av væskens farge. Frisk servostyring væske er vanligvis oransje, rødt eller rosa og litt gjennomsiktig, mens forurenset servostyring væske er svart, brun eller umulig å se gjennom. Bilens servostyring væske farge kan kontrolleres på en dipstick funnet under panseret.

Planlagt vedlikehold

Bilprodusenter har ikke alltid anbefalt planlagt vedlikeholdsintervaller for servostyring væske, selv om noen har tatt denne praksisen. Det er noen høy kjørelengde formler servostyring væske som er konstruert for livet av et kjøretøy, så hvis en produsent bruker denne væsken i sin nye biler, det ikke kan anbefale et vedlikehold intervall på alle. Hvis det er en anbefalt intervall for å endre en bil servostyring væske, skrives den i brukerhåndboken. Når eieren av et kjøretøy erstatter servostyring væske i henhold til planen, bør hun utsette vedlikehold instruksjoner gitt av produsenten av væske i erstatning.

Total erstatning

Bilens servostyring væske kan helt drenert, tømmes og erstattet, men dette er ikke en enkel vedlikeholdsoppgaven. Den største utfordringen er at bilen må være nivå at avløpet, så en hydraulisk bilheis må vanligvis brukes i stedet for en lette bil jack. Total erstatning servostyring væske er ofte utført av profesjonelle mekanikk ved hjelp av hydraulisk heis og andre heavy-duty utstyr.

Gradvis erstatning

Bileiere kan gradvis erstatte egne servostyring væske over tid. Først må de sørge for at de har bestemt type væske anbefalt av auto produsenten. Så må de åpne panseret, åpne servostyring væske reservoaret og trekke ut så mye servostyring væske som mulig ved hjelp av en sprøyte-aktige verktøyet kalles en overføringsfunksjon. Reservoaret bør da være toppet med fersk væske påfyllingsstreken. Det er best å så starte bilen, slå hjul et par ganger og deretter re-væskenivå, fordi vrir kan føre til nivået for å bosette seg litt. Ved å gjøre dette en gang i uken for et par uker kan bileiere gjøre væsken renere samlede uten å utføre en total erstatning.