Nnywellness.com

Min Mikuni forgasser lekkasjer gass fra ventilen


Mikunis rekke forgassere er et vanlig syn på nesten alle japanske motorsykkel noensinne bygget, alt i form av en enkelt runde lysbilde forgasser til mer kompliserte konstant hastighet forgasseren. Mens en Mikuni Forgasser er pålitelig og krever lite oppmerksomhet utover vanlige rengjøring, problemer kan og vil skje. Cerrione, fra den forgasser vent røret, kan være urovekkende saken for mange motorsyklister. For å fikse problemet, må du forstår hva som forårsaker lekkasjen i første omgang.

Grunnleggende forgasseren

Mikunis motorsykkel-spesifikke forgassere bruk en float-type drivstoff leveringssystem. Float er en hengslet ventil som bokstavelig talt flyter på drivstoff overflaten i forgasserens nedre flyte kammeret. Drivstoff er trukket inn i forgasser jets, drivstoffnivå reduseres og senker float. Dette igjen åpner ventilen og innrømmer mer drivstoff i flyte kammeret, øke float igjen og lukke ventilen. Denne prosessen skjer over og over, holde drivstoff på et forhåndsbestemt nivå til alle tider.

Forstå forgasser flyter

En forgasser flyt er vanligvis en plast eller messing komponent som består av to flytende endene sammen med sentralt bro som dreies med et par av tårnene kastet i bunnen av forgasseren. De fleste Mikuni flyter har en tang midt på broen som brukes til å presse drivstoff ventilen oppover i ventil setet, begrenser innkommende flyten av drivstoff. I noen tilfeller er tang justerbar å heve eller senke drivstoffnivå for gjennomførelse innstiller formål. Tang som flyttes oppover, drivstoffnivå senkes og omvendt. Det bør bemerkes at plast flyter vanligvis ikke har denne typen justering tilgjengelig.

Hvordan flyte påvirker drivstoff høyde

Forgasserens interne drivstoffnivå er direkte korrelert til de flyte høyden, i hennhold til de flyte tang. Hvis tang senkes for langt--bøyd til en nesten i flukt posisjon med sentrale flyte broen--vil float's høyde og drivstoffnivå, øke utover en sikre grensen og overfylle flyte kammeret. Overflødig drivstoff begynner å lekke ut av ventil rør innebygd i forgasser kroppen å returnere drivstoffnivå til normale grensen. Men siden float høyde ble satt for høyt, vil den fortsette å innrømme drivstoff i forgasseren. I tillegg kan overflødig drivstoff finne sin vei inn i motoren gjennom forgasser jets, der det kan lekke siste stempelet og inn motorolje. Kombinasjonen av drivstoff og olje gir en thinned blanding som reduserer oljen evne til å smøre motoren, forårsaker tidlig motorslitasje og feil, hvis venstre ukontrollert.

Justere flyte og drivstoffnivå

Metoden som brukes til å tilbakestille din forgasser flyte høyde og drivstoff nivå varierer mellom motorsykkelprodusenter og personlige modelltyper. Dette blir sagt, angi de fleste produsenter en maksimal drivstoff mellom 10 til 25 mm under flyte kammeret parring overflate. Dette sjekkes ved å plassere en klar plast rør på avløp munnstykket i bunnen av flyte kammeret, som deretter er bøyd opp og rundt på siden av forgasseren i U-form. Flytende kammer avløp skruen er så løsnet for å fylle røret med drivstoff. Mengden av drivstoff i røret er representant for interne drivstoff-nivå. Deretter forgasseren er fjernet og drenert, og flyte kammeret fjernes til flyt. Float tang må være bøyd enten oppover til lavere drivstoffnivå, eller nedover for å heve drivstoff. Når flottøren har blitt justert, forgasseren installeres og drivstoff nivå sjekken må utføres på nytt.

Flere årsaker

Vent slangen Cerrione kan også oppstå hvis flyte ventilen ikke setet riktig i lukket posisjon, slik at drivstoff til å fortsette å fylle flyte kammeret uavhengig av flyte plasseringen. Dette forårsakes ofte av rusk fanget mellom flyte ventil og ventil sete eller deformasjon av flyte ventil spissen. Float ventilen bør kontrolleres og rengjøres, hvis drivstoff lekkasjen fortsetter etter drivstoffnivå via flyte høyde justeringer. Ventilen spissen vises jevnt spisse uten alle til siden avvik eller blunting. Hvis ventilen er forvrengt eller slitt, bør både ventilen og kommunens erstattes umiddelbart.