Nnywellness.com

Hvordan fungerer en Maglev bil?


Maglev biler avhenger av attraksjon og frastøting av magneter som kostnad kan kontrolleres. Styrke elektromagneter og positive/negative orientering kan manipuleres av strømninger. Maglev teknologien krever en eksotisk type en elektromagnet som har null motstand---en superleder. Disse materiale tillater bil (eller tog) levitation og fremdrift til hastigheter konvensjonelle transport ikke kan matche. Det er imidlertid unik vitenskaplige og økonomiske utfordringer som må overvinnes før maglev teknologi blir utbredt.

Oversikt

Oversikt

Maglev biler avhenger av attraksjon og frastøting av magneter som kostnad kan kontrolleres. Styrke elektromagneter og positive/negative orientering kan manipuleres av strømninger. Maglev teknologi krever en eksotisk type en elektromagnet som har null motstand-en superleder. Disse materiale tillater bil (eller tog) levitation og fremdrift til hastigheter konvensjonelle transport ikke kan matche. Det er imidlertid unik vitenskaplige og økonomiske utfordringer som må overvinnes før maglev teknologi blir utbredt.

Elektromagneter

Maglev biler (og tog) fungerer på et grunnleggende prinsipp-stoffer blir magnetiske når strømmen går gjennom, og taper magnetiske kostnad når gjeldende flyt stopper. Elektromagneter har vært brukt lenge før maglev teknologi kom. Et godt eksempel på elektromagnet bruk er metall skrap yards med industriell størrelse magneter å plukke opp og slippe metallisk avfall av bare bla en bryter som angir gjeldende til magnetisk pad.

Superconductive materialer

En lav nok temperatur mister elektromagneter alle motstand. Normalt, har selv de beste kobber eller gull wire liten motstand mot gjeldende flyt. Dette safter effektivitet og derfor magnet styrke. Superledende magneter tillater en jevn magnetisk kraft samkjøre med perfekt uavbrutt strøm. Forskning er fokusert på å designe elektromagneter som er superconductive på høyere — derfor billigere å oppnå-temperaturer.

Levitation

Teknisk, maglev biler fly. Gjensidig frastøtende magnetfelt mellom bil og en forhåndsutformet spor-mye som en jernbane spor-tvinge bilen til å flyte omtrent en tomme (avhengig av bil vekt og magnet styrke) over banen. Denne utformingen eliminerer mekanisk friksjon og lar hastigheter på flere hundre miles i timen oppnås.

Fremdrift

Superledende magneter veksle mellom motsatt magnetiske kostnad. Resulterende magnetisk tiltrekning og frastøting serverer til push-og pull magnetisert bilen langs sporet. Akselerasjon, styring og oppbremsing er gjort av den samme logikken av magneter tiltrekke/repelling bilen til full fart og full stopp. Denne prosessen synkroniseres av datamaskiner og sensorer. Sammen med fremdrift materialer er pålitelig programmering og programvare/maskinvare grensesnitt nødvendig for maglev biler (og maglev-tog) skal fungere.

Utfordringer

Oppstår problemer med maglev biler blant mange nye teknologier. Høye kostnader og stor mulighet for økonomisk fiasko er svært fremtredende. For å fungere på en bred skala, må superledende elektromagneter være billig bruk. Hele maglev bil ensemblet må være lønnsomt i konkurransepregede omgivelser. På toppen av det, er det en entydig sterk avhengighet av kraftige magnetfelt. Helseeffekter, i tillegg til interferens med nærliggende elektronikk, måtte håndteres.