Nnywellness.com

Kan du bruke en passiv Subwoofer på en pre-amp ut?


Kan du bruke en passiv Subwoofer på en pre-amp ut?

Fantastisk bilstereo systems er vanligvis resultatet av en langsom utviklingsprosess. Bileier kan beslutte å oppgradere sin hovedenheten eller høyttalere, som starter ham på en sti til lyd nirvana. En av de vanligste oppgraderingene er tillegg av en subwoofer fabrikken systemet. Mange fabrikkinstallert hodet enheter tilbyr preamp utganger spesielt for dette formålet, men uten erfaring, kan det være vanskelig å vite hvis det er mulig å koble standard passiv subwoofere direkte til disse utgangene, eller hvis noe annet.

Preamp utganger

Mange hodet enheter tilbyr en eller flere preamp utganger, som ser ut som standard RCA-kontakter. Disse utgangene kan bare gi et unpowered fulltone lydsignal, og kan ikke kjøre høyttalere direkte. Noen hodet enheter gir også separat subwoofer utganger, som bare gir frekvensområdet vanligvis håndteres av en subwoofer.

Passiv subwoofere

En passiv subwoofer er bare en rå høyttaler eller en høyttaler i et skap. En passiv subwoofer må være koblet til en ekstern makt forsterkeren å gjenskape lyden. Derimot en aktiv subwoofer inkluderer en dedikert effektforsterker med kabinettet, og kan kobles direkte til en forforsterker utgang. Passiv subwoofere omtales også som unpowered subwoofere.

Å gjøre sammenhengen

Legge en passiv subwoofer til et eksisterende system er relativt enkel. Det første trinnet er å velge subwooferen. Det finnes mange størrelser og merker, og personalet på elektronikkforhandlere og spesialitet butikker kan hjelpe med anbefalinger. Det andre trinnet er å kjøpe en forsterker, som skal ha en utgangseffektklassifisering nær subwooferens wattstyrke rating. RCA-kabler brukes til å koble forsterkeren til hovedenhetens preamp utganger under installasjonen, og høyttalerledningen kobles forsterkeren til subwooferen.

Betraktninger

Subwoofere skal bare gjengi de laveste frekvensene, og burde ikke være matet en full-rekkevidde signal. Hvis hovedenheten ikke tilbyr dedikert subwoofer utganger, kontrollerer du at forsterkeren inkluderer en crossover, som er en enkel frekvens filter. En forsterker med en innebygd crossover lar brukeren angi et definert cutoff punkt, sikre at subwooferen gjengir bare bassfrekvensene.