Nnywellness.com

Hvordan bygge en lineær forsterker for en CB-Radio


Hvordan bygge en lineær forsterker for en CB-Radio

Lineær forsterkere foretrekkes vanligvis for bruk med Citizen's Band (CB) radioer til tross for deres lav effektivitet. Dette skyldes at CB programmet prioriterer lav støy over energieffektivitet, noe som en lineær forsterker tilbyr. Svake signaler kan begrense driften av din CB radio og en forsterker øker signalet. Bygge din egen lineær CB radio forsterker er en fordel fordi det gir større spillerom for tilpasning. Det gjør også fremtidige reparasjoner lettere fordi du vet oppsettet, plasseringen og egenskapene til hver komponent.

Instruksjoner

• Kilde deler. Det er to måter å gjøre dette: kjøpe kabinett, styret, styret-mount komponenter, frekvens meter, strømforsyning og knekt individuelt eller kjøpe alle nødvendige komponenter som del av et sett. Fordelen med sistnevnte er at alle delene vil bli gjort å måle, reduserer behovet for å bore styret. Det er smart å kjøpe ekstra motstander, transistorer og kondensatorer.

• Kontroller delene. Sjekk hver del for sprekker og tegn på oksidering. En oksidert motstand har en brunlig farge. Forkaste og skifte ut alle deler du mistenker å være feil. Rengjør kontaktpinnene på hvert bord-mount komponent med en emery bord.

• Forberede kabinettet. Beregn overflaten av frekvens meter, IEC strømkontakten og knekter. Bruke dremel verktøy for å kutte rektangulære monteringshullene for frekvens meter og IEC strømkontakten. Måleren ligger på frontpanelet til chassiset strømforsyningskontakten på baksiden. Bruk standard elektrisk drill og 4 mm borekronen for å bore montering hull på hver side for kontaktene.

• Rengjør spissen av loddebolt med en våt svamp. Tørke den med en og slå jern slik at det er varmt når du kommer til å koble krets.

• Oppsettet krets. Start med motstander, deretter kondensatorer, transistorer, potentiometers og relé spoler. Trykk hver i relevante dreieskiven på brettet. Bruke nok presset til å tvinge kontaktpinnene gjennom bunnen av brettet.

• Plass befolkede turret styret med forsiden ned. Trykk forsiktig på kontaktpinnene slik at de er flatt mot metall spor stripen. Lodding hver kontakt pin metall spor stripen. Skru kretskortet i bunnen av kabinettet.

• Lodde en stykke makt wire til utgang terminalen frekvens meter, IEC strømforsyning og knekter. Strømforsyningen har to utgang termini. Lodding jording til utgang terminalen av IEC strømforsyningen.

• Montere frekvens meter, IEC strømforsyningen og kontaktene i forborede hullene. Lodding røde kabelen fra hver kabinettmontering del kretskortet. Koble frekvensen til potensiometeret, strømforsyningen til positiv festet på brettet. Lodding bakken ledningen til den negative eyelet ombord. Lodding inngang til festet direkte før den første motstanden. Lodding utgang jack kabelen festet rett etter den siste motstanden. Skru ned kabinett lokket.