Nnywellness.com

Bevegelse uskarphet problemer med Sony Bravia


Bevegelse uskarphet problemer med Sony Bravia

Sony Bravia sett med 60Hz oppdateringsfrekvens ofte har problemer med bevegelse uskarphet. Fornye rate henviser til frekvens med der individuelle rammer utgjør flytte bilder sekvens fra den ene til neste. Selv om dette problemet ikke er spesifikke for Sony Bravia sett, forstå årsaken og ting å se etter kan hjelpe deg finne ut om problemet er tålelig på det bestemte settet du vurderer.

Hva er Bevegelsesuskarphet?

Bevegelse dimme er "ghosting" eller gjenværende avbildning av et objekt på skjermen flytting med stor fart. Eksempler inkluderer en fotball eller fotball reiser vannrett over skjermen, etterlot hva er ofte beskrevet som en komet som sti. Bevegelsesuskarphet er oftest sett på animasjon og datagrafikk, både som består av en serie av raskt bevegende stillbilder. Video på 60Hz Bravia sett, lider mindre av dette, men er fortsatt til stede på anledning.

Økt oppdatering

Forbokstaven svaret å redusere bevegelse dimme var å doble oppdateringsfrekvensen fra 60 til 120Hz. Dette oppnås ved å "holde" ramme og legge til en andre identiske på lure øyet til oppfatte jevnere bevegelse. Dette utviklet seg til 240 og 480 Hz, alle som prøver å gjenskape glatthet vanligvis synlige på plasma-TVer, rutinemessig opererer på 600 Hz. Denne funksjonen på Sony Bravia kalles "Bevegelse Flow," deres begrep for en teknikk som brukes av flere produsenter.

Hva Bevegelsesuskarphet er ikke

Flimmer eller ramme stamming er ofte samlet i og forvirret med bevegelse. Dette oppfattes på Bravia TV som jerky atferd, på rullende sport og nyhetsmeldinger og filmer. Selv om løsningen på dette problemet er i stor grad under paraplyen av bevegelse Flow, teknisk det er ikke bevegelsesuskarphet, og burde ikke være forvirret når synlig.

Sammenligning

Sony Bravia LCD-TVer er ikke alene i lider bevegelsesuskarphet og flimmer. De fleste 60Hz LCD TV og datamaskin skjermer viser dette fenomenet en eller annen grad. Digital lyset projeksjon og plasma sett er helt blottet for dette problemet, ved betydelig høyere oppdateringsfrekvens enn LCD med problemet. Undersøke resultatene av disse settene i forhold til andre teknologier for å finne ut om problemet er av betydelig interesse for deg.