Nnywellness.com

Hva slags 3-D briller slitt for filmer


En av ulempene å TV og filmer er at de prøver å vise et tredimensjonalt bilde på en todimensjonal flate. Det har vært en rekke 3-D-filmer i de siste årene, og de fleste av disse krever at en slags briller bæres. De tidligste filmene nødvendig rød-blå type briller, mens de fleste filmer opprettet i den digitale tidsalderen krever polariserte linser.

Hvordan 3D fungerer

Øynene er kort avstand fra hverandre, som betyr at hvis du lukker et øye og deretter den andre, vil objekter vises flytte. For å lage et tredimensjonalt bilde, har det å se ut som øynene ser ting fra to forskjellige vinkler, at du trenger å lure øynene til å tro at en flat bilde er faktisk fullt 3D. Hvis du sitter i en 3D-film og tok av brillene, vil du se at objekter synes å være splittet og flyttet.

Anaglyphs

Mange av de tidligste 3D bildene ble opprettet med anaglyph briller. Disse brillene bruker en rød linse og en blå objektiv når filmen vises med materiale for ett øye ut i rødt og materiale for andre øyet i blått. Linsene blokkere ut materialet som matcher fargen på øyet, hver en oppveid av en liten plass, avhengig av hvor langt bildet er ment for å være i forhold til deg. Dette skaper effekten av et 3D-bilde.

Passiv polarisert

En av downsides til rød-blå anaglyph stilen briller er mangel på farge. Polariserte linser, derimot, la farget lys gjennom, men kan også fungere på samme måte til anaglyph glass. Polariserte linser bøye visse typer lys i en 90-graders vinkel, hvilke er hvorfor de brukes i solbriller. Polarisert 3-D-filmer bruke lys polarisert horisontalt for ett øye og vertikalt for den andre. De kalles passiv fordi de ikke har noen bevegelige deler, som enkelte typer 3-D-filmer. Dette er det som vanligvis kalles RealD på kino.

Active briller

Active briller bruk en lukkersystem koblet til TVEN med en optisk eller radio link koble alle glassene til skjermen. Skjermen viser høyre øye bildet for ett delbilde, deretter venstre øye bildet på neste. Glass dekker venstre øye for det rette bildet og vice versa. Glass må være batteridrevet og radio-knyttet til filmen slik at de dekker riktig øyet på riktig tidspunkt. Dette er dyrere briller, og de finnes sjeldnere på kino.