Nnywellness.com

Når bør bildekk erstattes på grunn av alder?


Når bør bildekk erstattes på grunn av alder?

Dekk er noen av de oftest erstattede komponentene på et kjøretøy. Merkelig, de er også en av de mer misforstått. Mellom ser etter selv dekkslitasje, kontrollere dybden av tråden, justere lufttrykk og holde justering og balansering og rotasjon oppdatert, glemmer mange bileiere hvor lenge sine dekk har vært på veien. Dekk er like viktig som dekkslitasje, og forstå hvordan å få øye på et dekk som er for gammel for bruk vil holde deg og familien din trygg.

Komposisjon

Mange dekk butikker rulle nye dekk utenfor dagen som akselererer sin aldrende.
Moderne dekk består av gummi som produsenten obligasjoner til gass stoff og stål for å gi dekket stivhet trenger. Også er i blandingen kjemikalier som forhindrer gummi aldring. Akkurat som de nyeste og beste anti-aldring kremer, kan ikke selv disse kjemikaliene forhindre aldring helt. Over en viss tid, avhengig av klimaforhold, vil dekkene gå tom for liv, noen ganger før tråden selv ute.

Hva skal se etter

Sjekk sideveggen og trå dalene i du dekk for sprekker en gang annenhver uke.
Når dekkene begynner å alder til poenget de trenger erstatning, finnes det flere kjennetegn. Se sideveggen og trå for tørr sprengning. Dette er sprekker som varierer i størrelse, noen er så tynn som et hår og andre du kan stikke en kvart i, vises når dekket mister sin elastisitet og stress sideveggen og trå flytte under normal kjøring betingelser forårsaker sprekker å danne. Manglende biter av slitebanen er et annet tegn på at det er tid for noen nye gummi. Dette skjer når gummi mister sin evne til å følge på grunn av kjemiske reaksjoner i gummi og starter flyr som dekket roterer. Bobler i dekket kan skje når som helst hvis du treffer en stor nok jettegryte ved en høy hastighet, men oppstår vanligvis fra alder. Kjemikaliene som brukes å overholde belter å dekket sakte slites ut over tid, og dette gir gummi skille fra belter, noe som resulterer i den delen av dekk boblende ut fra resten. Hvis noen av disse betingelsene finnes, dekkene har overskredet sin levetid og krever erstatning, uavhengig av slitebanen venstre.

Tidsramme

Hvis din dekk er mer enn 6 år, kan du legge overs snart.
Faktiske levetiden av gjennomsnittlig dekket er under noen debatt og National Highway Traffic Safety Administration har ikke satt en bestemt tidsramme, selv etter omfattende tester mellom 2003 og 2007. I rapporten til Kongressen etter sin testing, sa NHTSA 84 prosent av dekk-relaterte forsikringskrav var fra dekk som var mer enn 6 år gammel. Til tross for NHTSA somler, finnes det flere myndigheter innen har angitt tidsramme. Ford Motor Company har satt en 6-års holdbarhet på alle sine dekk, betyr at hvis en ny dekk sitter på hyllene er mer enn 6 år, tilbyr dem. Mange andre dekk produsenter har installert 10 år hylle liv for sine dekk, inkludert men ikke begrenset til Bridgestone, Firestone og Michelin. Flere andre bilprodusenter har satt 6-års anbefalinger for sine kunder å skifte dekk. Gitt denne informasjonen, mens NHTSA arbeider fortsatt på et svar, er det best å erstatte dekkene hver 6 til 10 år, uavhengig av deres tilstand.

Betraktninger

Falmet og sprakk dekk klistremerker er et avslørende tegn på en ny dekk som har vært på sokkel for lang.
Tro det eller ikke, men nye dekk ikke bare fly av dekk butikkens hyller, spesielt uvanlig størrelser og dyre dekk. Dette betyr at dekk kan sette på kjøpsmodus opp 6 år. Uansett om dekket var på veien eller ikke, aldre det fortsatt, bare til redusert pris. Når du kjøper et nytt dekk, alltid sjekke de siste fire sifrene i hvor DOT-12-sifret nummer stemplet på sideveggen-som det representerer uke og år dekket ble bygget. Hvis dekk er noe mer enn 3 år gammel, kan du be om annen. Dette gjelder spesielt hvis du ikke kjører bilen ofte.