Nnywellness.com

Fysikken i traktor trekker


Fysikken i traktor trekker

Traktor trekker har utviklet seg fra naboer nag kamper mellom bønder som ønsker å bevise hvem som har den kraftigste traktoren konkurranseutsatte, spesialiserte dra løp. Spesialbygde traktorer som har flere, fullverdig hemi motorer kan levere tusenvis av bein-risting hestekrefter til overdimensjonerte drivhjulene. Spenningen av sporten innebærer kampen mellom high-powered traktorer, vektet sleder og potensialet for eksplosive, mekanisk feil.

En vektet slede

Sledene brukes for traktor trekker er dynamisk lastet, to hjul trailere som kan være like stor som semi-trailere. Skrens har hjul på baksiden og en skli plate foran. Traktor trekker skli ned grus og skitt raceway, og objektet av løpet er å trekke skrens lengst avstanden før motstanden av sleden overvinner de hestekreftene og videresende fremdrift av traktoren.

Økende motstand

En av de fysikk prinsippene i traktor trekker er designet i dynamisk lastet sleden. Sleder for enkel hage traktor trekke konkurranser kan være så lette som 300 lbs. sleder for endret, pro konkurranse sleden trekker kan veie flere tonn. Sleden beveger seg nedover banen, flyttes belastningen frem på rammen, overføre mer vekt fra bakhjulene til friksjonsplaten foran sleden. Som traktoren går lenger ned banen, øker motstanden på traktoren eksponentielt.

Dirt Tracks

En annen faktor som påvirker en traktor trekke er friksjonskoeffisienten for mellom traktorens drivhjulene og grusveien. I begynnelsen av løpet erfaringer traktoren lavere nivåer av motstand, så det er mulig å oppnå en toppfart raskt. Når motstanden av sleden øker, utfordret evne til bakken for å tåle den roterende kraften traktorens drivhjulene. Traktorens fremover bevegelse stanser når motstanden av sleden overvinner evnen traktoren vedlikeholde trekkraft på grusveien.

Bevegelse fremover og Momentum

Vinnende traktoren er en som kan produsere største forward momentum mens sleden motstanden er lav. Ifølge Newtons lover om bevegelse blir et objekt i bevegelse i bevegelse til av en utenforstående makt. Dette fysikk prinsippet kalles momentum. Når en tung gjenstand beveger seg sakte, tar det mindre makt for å stoppe det enn når det samme objektet er bevegelig i høy hastighet. Derfor får traktoren som akselererer raskest større fart, som skal frakte det videre nedover banen som sledens motstand øker. Sleden må opprette større motstand for å stoppe en raskere bevegelse traktor enn en tregere.