Nnywellness.com

Forklare i DVD-Format


Forklare i DVD-Format

DVD-formatet er en optisk plateformat som har en rekke bruksområder, inkludert datalagring og lyd/videoavspilling. DVD står for Digital allsidig plate, men på grunn av dens utbredelse som videoformat, er som ofte omtales som Digital videoplate. I April 2010, er det fortsatt den dominerende hjemmevideo og programvareformat i Amerika.

Historie

Utviklingen av DVD-formatet begynte tidlig på 1990-tallet og den ble først utgitt i 1996 i Japan. Slipp i Amerika i 1997. På grunn av sin overlegen lyd- og videokvalitet erstattet den raskt VHS-kassett som formatet på valg for hjemmevideo. Over 10 millioner spillere ble solgt i året 2001 og i 2005 ingen store filmselskapene lanserer filmer på VHS lenger.

Funksjonen

DVDer lagre data på mikroskopiske spor som består av innrykk og leiligheter (også kalt groper og land.) Laseren av en DVD-stasjon leser dataene som binær biter, som deretter bearbeides og dekodes av spilleren selv data som video, lyd eller programmer, og noen ganger alle tre samtidig.

Typer

Noen DVDer har to lag med informasjon spor. Disse dobbeltlags-DVDer kan holde 8,5 GB data, motsetning til 4,7 GB for enkeltlags-DVD. filmer er vanligvis utgitt på tolags DVD å imøtekomme flere lydspor og ulike funksjoner. En DVD kan også være tosidig å passe mer data på en plate, men disse er ikke like vanlig som to-lagsplater.

Skrivbar DVD

Like DVD erstattet VHS, stasjoner skrivbare DVD-disker erstattet skrivbar CD i mange hjemmedatamaskiner. Disse stasjonene tillater enkeltpersoner å lage sin egen video-DVDer eller bruke DVDer som sikkerhetskopi medium. Noen skrivbare DVDer kan bare registreres én gang før bli låst. Andre kan registreres flere ganger over; Disse kalles overskrivbare DVDer. Det er to konkurrerende skrivbar DVD formater; DVD-RW() og DVDRW+(). Men de er svært like, og de fleste DVD-stasjoner i dag støtter begge.

DVD og Blu-ray

Som i mai 2010 er DVD-formatet fortsatt den mest populære hjem video formatet i Amerika. Men skal det trolig erstattes av Blu-ray i årene som kommer. Blu-ray er det første virkelig HD-formatet, og har langt større lagringskapasitet enn DVD. Mens DVDer maks på 8,5 GB lagringsplass, rommer en dobbelt-lag Blu-ray opptil 100 GB informasjon. Blu-ray er allerede erstattet DVD som en populær hjem videoformat, og skrivbar Blu-ray-stasjoner vil snart matche prisene på DVD recordable stasjoner også.