Nnywellness.com

Hvordan sjekke tennplugger på en Kawasaki Ninja ZX-14


Tennplugger generere en elektrisk gnist å antennes blanding av drivstoff og luft innenfor en motor. Hvis din ZX-14 føles som det arbeider hardere for å akselerere, må din tennplugger byttes. Faktisk, Kawasaki anbefaler erstatte dem hver 7500 miles for å opprettholde optimal ytelse. Spark plugger er skjult under ZX-14 fairings, som må fjernes. Gjennomsnittlig tar hele jobben minst 2 timer å fullføre.

Instruksjoner

Tilgang til tennpluggene

• Montere din ZX-14 på en tjeneste stå eller heis gir deg tilgang til en motorsykkel fairings og motor.

• Fjern plast klinke fra den nedre fairing haken, plassert rett bak foran hjulet. Lirke klinkes kjerne ut med en liten, flat skrutrekker, og deretter trekke klinke av fairing.

• Skru den nedre fairing festebolter med en 4 mm imbusnøkkel, og dra fairing fra hverandre i to separate paneler. Slip kategoriene på toppen av panelene ut fra åpningene på bunnen av midtre fairing paneler, og deretter sette den nedre fairing paneler.

• Skru festebolter fra begge fairing dekker--gill-lignende panelene mellom drivstofftanken og de midtre fairings--med en 4 mm Allen fastnøkkel. Forstå dekker med begge hender og trekke dem ut av montering grommets knyttet til motorsykkelens ramme.

• Skru boltene fra den indre dekker - mellom de midtre og øvre fairings på hver side av styret, med en 4 mm Allen skiftenøkkel. Løft baksiden av dekker opp litt og deretter trekke dem tilbake før de slipper fra kroker på de øverste og midterste fairings.

• Løsne bolten enkelt fra toppen av drivstofftanken, plassert under styret, med en 5 mm Allen skiftenøkkel. Ta tak i sidene av Drivstofftankens plastdekselet, som strekker seg fra fronten av akvariet til sidene i en V-form, så forsiktig spre dekke hverandre til kategoriene er frigjort fra gummipinnene som er knyttet til tanken og de midtre fairings. Skyv drivstofftanken dekselet fra motorsykkelen.

• Skru både midt fairing panelene festebolter med en 5 mm imbusnøkkel, deretter fjerne plast nagler feste midten fairing panelene til bunnen av den øvre fairing med en liten flat skrutrekker. Trekk den midterste fairing paneler fra motorsykkelen, så nå rundt panelene og koble foran blinklys. Satt midt fairing panelene.

• Koble tenning pinne spoler fra motorsykkelens ledningsnett. Stick spoler strekker seg ut fra toppen av motoren, to på hver side av rammen ryggraden. Trekke pinne spoler rett opp og ut av tennpluggene, og sett dem til side i rekkefølgen de ble fjernet. Skru av tennpluggene med 16 mm tennpluggen skiftenøkkel i ZX-14 verktøysett. Pass på å holde skiftenøkkelen helt loddrett når skru av tennpluggene for å unngå knipser av tennpluggene keramiske isolatorer.

• Hold tennplugger med deres elektroder, delen som passer inn i motoren, vender oppover. Undersøke tilstanden til hver tennpluggen elektrode for ujevn slitasje, sprekker eller avrunding av elektrodens tips. Ideelt sett vil elektrodens tips ha en kvadrat-av-profil med en flat topp. Bytt ut tennpluggen med en ny NGK CR9EIX tennpluggen, hvis elektroden er skadet.

• Se på den generelle tilstanden til tennpluggene. En normalt fungerende ZX-14 vil slå tips av av tennpluggene en lys brun farge. Hvis tennpluggene er fet eller er brent hvit, kan din ZX-14 opplever interne motoren eller drivstoff problemer som krever ytterligere feilsøking forhandleren for lokale Kawasaki. Hvis tennpluggene synes å være i god tilstand, skru av tennpluggene i motoren for hånd, så stramme til 116 skiftenøkkel tommers-pounds med en dreiemoment.

• Trykk tenning pinne spoler over toppen av tennplugger, justere strømuttak på pinne spolen med pilene trykt på toppen av motoren. Koble pinne spoler til motorsykkelens ledningsnett.

• Installer fairings og drivstoff tank deksel på din ZX-14, etter omvendt rekkefølge av fjerning.