Nnywellness.com

Hvordan vite om universalledd er dårlig


Universalledd koble hver ende av bilens drivaksel overføring eller deler i fremre og bakre differensial bak. De tillater drivaksel litt fleksibilitet som bilens hjuloppheng støter ulike terreng - samtidig spinning på hastigheten bilen er reiser. Hvis avslørende tegn på en dårlig universalledd blir ignorert, kan felles svekkes og skille fra drivaksel. Drivaksel kunne deretter falle i bakken, blir en sikkerhetsrisiko og gjengivelse bilen ubrukelige.

Instruksjoner

• Sett bilen i gear og tillate det å rulle fremover. I en vanlig bil, slipp clutch sakte å engasjere overføring. Lytte til en hørbar clunk eller en metall mot metall klang så snart overføringen engasjerer.

• Sett bilen i revers, og gjentar trinn en. En løs universalledd vil posisjonere seg motsatte av måten drivaksel er flyttet. Endrer retningen til drivaksel, vil løs universalledd flytte og produsere en clunk eller metall klang.

• Teste bilen med vinduene nede. En tidlig advarsel tegn på en svak universalledd kan være et hørbart PIP som får høyere eller mykere med revolusjonen i drivaksel. Dette er mest merkbar på lav hastighet travel kan forsvinne når kjøretøyet når en høyere hastighet.

• Teste bilen i variable hastigheter. Noen svekket universalledd kan forårsake en vibrasjon - mest merkbar i gulvet og setene--ved lave hastigheter som forsvinner i høy hastighet. Andre vil gjøre nettopp motsatt. Denne vibrasjoner, og knirker i trinn 3, også kan være forårsaket av hjulet lagrene, dårlig dekk trå, dekk trenger balansering, eller en rekke andre problemer. Hvis en universalledd mistenkes allerede, bør en kvalifisert tekniker teste bilen for å diagnostisere det riktig.

• Sett bilen i gear og sette på parkeringsbremsen. Heve bilen på bilheis. Bruk en snuse for å forsiktig lirke universalledd mot åket av drivaksel. Mens det kan være noen bevegelse i deler, bør det ikke være noen akseptabel og merkbare bevegelse i universal-felles-til-åk tilkoblingen. Hvis det er, er dette en fysisk og synlig indikasjon som universal-ledd har gått dårlig.

Tips og advarsler

  • Hvis du fremdeles usikker, krever en annen test fjerning av drivaksel ved universalledd og åk tilkoblinger intakt. Fjerne én side om gangen og flytte drivaksel i store, runde mønstre både med og mot urviseren. Merkbar binding eller stivhet i universalledd tilkoblingen indikerer et problem.